AKP'nin 'mutlu şehri': 8 ayda 39 kişi intihar etti

AKP'nin "mutlu şehir" sloganını kullandığı, sanayi kenti Kocaeli intihar haberleriyle gündeme geliyor.

AKP'nin 'mutlu şehri': 8 ayda 39 kişi intihar etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Kocaeli’de seçimlerden bu yana gerçekleşen intihar vakalarını açıkladı.

31 Mart seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen AKP’li Tahir Büyükakın’ın “Mutlu şehir Kocaeli” sloganını hatırlatan Taşdemir, Kocaeli’de binlerce vatandaşın mutlu değil bunalımda olduğunu belirtirken, gazetelere yansıyan haberlere göre 39 kişinin intihar ederek hayatına son verdiğini söyledi.

Taşdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kocaeli’de sadece seçimlerden bu yana geçen 8 ayda 39 yurttaşımız intihar ederek yaşamına son verdi. Bu rakam sadece gazetelere yansıyan haberlerden elde ettiğimiz rakam. Kayıtlara geçmeyen onlarca intihar vakası mevcut. İntihar edenlerin yanında intihar girişiminde bulunan ve son anda kurtarılan yüzlerce yurttaşımız var. Kocaeli’de intihar yaşı maalesef 10 yaşına kadar düştü. 10 yaşındaki çocuk da, 85 yaşındaki amcamız da hayatına son vermeyi tercih ediyor. Kocaeli mutsuz bir şehir ve psikolojik sorunlar her geçen gün artıyor.”

“SLOGAN KALDIRILSIN”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ‘Mutlu şehir Kocaeli’ sloganıyla göreve geldi. Belediye otobüslerinin tabelalarında, billboardlarda bu sloganı sıkça görüyoruz. Mutlu şehir Kocaeli yazılı araçlar yanımızdan geçip gidiyor. Kocaeli psikolojik sorunlarla kırılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir an önce elini taşın altına koymalı. Kocaelililerin neden mutsuz olduğunu araştırılmalı. Yapılacak detaylı çalışma sonrasında vatandaşların sorunlarının çözümü için adım atılmalı.”