AKP'nin 'küskün'ünden iddia: Cemaatlerin fişlendiği skandal bir rapor ulaştı elime...

Karar yazarı Akif Beki, tarikat ve cemaatlerle ilgili ayrıntılı bilgilerin toplandığı bir rapordan bahsedip iktidara "Yol yakınken bu sakatlıktan dönün" çağrısı yaptı.

AKP'nin 'küskün'ünden iddia: Cemaatlerin fişlendiği skandal bir rapor ulaştı elime...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan, bugün ise “küskün”lerin toplandığı Karar gazetesinde köşe yazarı olan Akif Beki dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Eline gazetecileri fişleyen SETA raporuna benzer “gizli” ibareli bir raporun eline ulaştığını belirten Beki, raporun cemaat ve tarikatlarla dini yapı ve şahsiyetleri tek tek ve haklarında ayrıntılı bilgi toplayan bir değerlendirme olduğunu söyledi.

“İstihbarat fişlerinden tek farkı da bilgilerin sadece açık kaynaklardan toplanması” diyen Beki, yazısının sonunda da devletin gerici ve irticai hareketlerle mücadeleye başlamış olabileceğinden duyduğu endişeyi dile getirip “Kırmızı Kitap’larla, gizli anayasalarla toplumu yönetmeye geri dönülmeyecekse, yol yakınken bu sakatlıktan dönülsün.” çağrısı yaptı.

Beki’nin “Cemaatler gizlice fişleniyor mu?” başlıklı yazısında ilgili bölümler şöyle:

“İkinci SETA vakası izlenimi veren skandal bir rapor ulaştı elime. Üzerinde ‘gizli’ ibaresi taşıyor. Cemaat ve tarikatlarla dini yapı ve şahsiyetleri tek tek ele alan, haklarında ayrıntılı bilgi toplayan bir değerlendirme…

SETA’nın ‘uluslararası medyanın uzantıları’ raporundan tek metodolojik farkı, gizlilik içermesi. İstihbarat fişlerinden tek farkı da bilgilerin sadece açık kaynaklardan toplanması. Neden ve Diyanet’in işi mi?

***

Allah ile aldatan hoca kılıklı sahtekar ve düzenbazlara karşı halkı uyandırma gayesiyle hareket ediyorsanız…Kayıt dışı dini yapılanmalara yasal statü tanıyarak şeffaflık getirme ve kanuni denetim altına alma formüllerini tartışıyor ve savunuyorsanız…Şimdi bu gizlilik niye? Amaca ve iddianıza ters değil mi?

Zararlı, gerici ve irticai hareketlerle, iç tehdit ve düşmanla savaş tanımlarına dayanan ‘istihbarat devleti’ kafasını AK Parti değiştirmişti.

Kırmızı Kitap’larla, gizli anayasalarla toplumu yönetmeye geri dönülmeyecekse, yol yakınken bu sakatlıktan dönülsün.”