AKP'nin kayyımlarına karşı imza kampanyası çalışması yapan 15 HDP'liye gözaltı

HDP'nin 2 ilçede imza kampanyası çalışması yapan üyelerine toplam 15 gözaltı.

AKP'nin kayyımlarına karşı imza kampanyası çalışması yapan 15 HDP'liye gözaltı

HDP’nin kayyum atamalarına karşı başlattığı imza kampanyası kapsamında Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde çalışma yürüten 15 HDP üyesi, gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevlerine iade edilmesi amacıyla başlattığı imza kampanyasına engellemeler sürüyor. Batman’da kurulmak istenen imza stantlarına Valilik engellemesinden hemen sonra Diyarbakır’da engellemeler başladı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre; İmza kampanyası kapsamında HDP’nin Bağlar ve Yenişehir ilçe örgütlerinin yürüttüğü çalışmayı engelleyen polisler, HDP üyelerini gözaltına aldı. Bağlar’da birçok mahallede çalışma yürüten 11 HDP’li, polislerce engellenmesi ardından hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve isimleri öğrenilemeyen 11 kişi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü.

Yenişehir ilçesinde aynı çalışmayı HDP İlçe Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, yöneticiler Emine Kaya ve Şirin Zeren ile ismi öğrenilemeyen bir HDP üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 partili, TEM Şubesi’ne götürüldü.

Her iki ilçede gözaltına alınan 15 kişi, emniyette bekletiliyor.