AKP’nin kadın kuruluşu: Avrupa Birliği'nden fon alıyoruz

Sümeyye Erdoğan'n yöneticisi olduğu KADEM, finansman ihtiyacı olarak AB programlarının hibelerinden yararlandığını açıkladı.

AKP’nin kadın kuruluşu: Avrupa Birliği'nden fon alıyoruz

Son dönemde islamcıların bir kanadının eleştiri oklarını yönelttiği AKP güdümlü “kadın” kuruluşu Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) bugün hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin yaptığı açıklamada bir ayrıntı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da yöneticilerinden olduğu KADEM’le ilgili olarak dile getirilen iddialardan biri de”Soros projesi olduğu” ve “Soros tarafından fonlandığı” yönünde idi.

KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun yaptığı basın açıklamasında derneğin Soros veya hiçbir uluslararası bir vakıftan destek almadığı öne sürülürken, Avrupa Birliği’nin (AB) sağladığı kaynaklardan finansman ihtiyacının karşılandığı açıkça dile getirildi.

Gümrükçüoğlu’nun açıklamasında ilgili bölüm şöyle:

“KADEM, hiçbir uluslararası bir vakıftan fon almamıştır. Böyle bir başvuruda da bulunmamıştır. Ancak ülkemizde rahat bir şekilde çalışmalar yürüten pek çok vakıf bu tür uluslararası vakıftan fonlandığı halde onların mercek altında değil de KADEM’i öne sürüp sanki KADEM’in böyle bir fonu varmış gibi ortaya sürmek hatta ve hatta KADEM’in kaynağını “Soros” ifadesiyle bir arada zikretmek bir iftiradır. AB, BM ve İslam Kalkınma Bankası gibi uluslararası organizasyonların ülkelerin STK’larına sağladıkları fonlara gelince biz de diğer her STK gibi proje yazıp gönüllü toplumsal hizmetlerimizi bunlarla finansman sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda Dışişleri Bakanlığı’na bağlı AB Başkanlığı’nın açmış olduğu AB programları hibelerine elbette başvurduk. Kabul aldığımız projeler oldu, almadıklarımız oldu. Bu başvurularda herkese açık, rekabet temelli, hesap verilebilir, değerlendirme ve denetleme aşamalarında çok şeffaf yürüyen süreçlerdir. Özellikle AB tarafından Türkiye’ye sağlanan kaynaklar kapsamında kadının siyasete ve ekonomiye kattığı fayda, mülteci kadınların topluma entegrasyonu gibi projelerimiz kabul gördü.”