AKP'nin İzmir adayı Zeybekçi: İzmir, Aydın, Muğla 'muhafazakar demokrat' kentlerdir

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, katıldığı bir televizyon programında “İzmir, Aydın ve Muğla muhafazakar demokrat kentlerdir” açıklamasında bulunurken, seçimleri kazanması durumunda ‘İzmir’i tanınmaz hale getireceklerini’ duyurdu.

AKP'nin İzmir adayı Zeybekçi: İzmir, Aydın, Muğla 'muhafazakar demokrat' kentlerdir

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, katıldığı bir televizyon programında “İzmir, Aydın ve Muğla muhafazakar demokrat kentlerdir” açıklamasında bulunurken, seçimleri kazanması durumunda ‘İzmir’i tanınmaz hale getireceklerini’ duyurdu.

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Zeybekçi, yeni projesini de anlatarak; “Karaburun Bölgesi’nde 30 bin Ar-Ge çalışanın olduğu, bilim insanlarının akıl insanların dünya çapında bir merkez olduğu projemiz var. Doğanın içerisinde bir tarafında orman, bir tarafında deniz… Yüksek teknoloji alanı ve bilim merkezi….” ifadelerini kullandı. www.gazetemanifesto.com

İzmir için ‘ilk göz ağrımız’ diyen Zeybekçi, “Siyasete giriş sebebimiz, belediyecilik, vatandaşlarımıza hizmetkar olmak… 7 yıl Denizli’de Belediye Başkanlığı’nın ardından siyasete girdim. Şimdi ilk göz ağrımıza dönme zamanı…  İstanbul’dan İzmir’de doğru yönelenler, işlerinin sonlarına yaklaşmış olan ya da emekli olmuş olanlar… Ancak İzmir’den de İstanbul’a göç söz konusu.  Bu oyunda İzmir’e bir rol çizmemiz lazım. Şu an yaptığımız şey İzmir’i dinlemek, STK’larla, önde gelen akıllarla, gençler, pazar tezgahındaki balıkçılarla konuşarak İzmir’ bir rol biçmek istiyoruz. İzmir’in gelecekteki rolünü öyle bir planlamalısınız ki, bu gelecek nesillere bırakabileceğiniz bir rol olmalı. Şu anda bunu çalışıyoruz, İzmir’i konuşuyoruz, İzmir’i dinliyoruz.” diye konuştu.

İzmir’de seçim süreci için slogan olarak “Gönüller yapmaya geldik” ifadesini belirlediklerini ifade eden Zeybekçi, “Iskaladığımız şeyleri anlatmak için geliyoruz. Oy verenler siyaseti değil, İzmir’i düşünecek.  İzmir’de çok güçlü bir yapı var, bu yapıyı aşabilecek misiniz diye soranlar için bir örnek vereyim. 2002 yılında Denizli’de yüzde 23 oy aldık. Bir sonraki seçimlerde 3 Mart günü kampanyaya başladık. Kampanyanın başlangıcında elimize gelen araştırmalarda bizim adayımız yüzde 26  seviyelerindeydi. Ancak mart ayının sonundaki sonuçlarda sandıktan yüzde 51,5 ile çıktık.” ifadelerini kullandı.

“OTELLER YETERSİZ”

“İzmir, Aydın ve Muğla muhafazakar demokrat kentlerdir.” ‘tespit’ini paylaşan Zeybekçi, “Dünyada ticaretin elektronik ticarete kaydığı bir ortamdan bahsediyoruz. Ben bir tekstilciyim, üreticiyim ve ihracatçıyım. Elektronik ticaret, oyunun kurallarını değiştiriyor. Alışkanlıklar değişiyor. Artık e ticaret siteleri artık 48 saat içerisinde dünyanın neresinde olursan ol ulaştıracağının taahhüdünü veriyor. Türkiye’den 3 saatlik uçuş mesafesinde satın alma gücünün çok güçlü olduğu ekonomilerin yüzde 65’i bulunuyor. İstanbul – İzmir, Ankara – İzmir, Antalya – İzmir, Çanakkale – İzmir… Bütün hatlar İzmir’e çıkıyor. Ancak İzmir bunlara hazır mı? Kentte altyapı ekonomik potansiyeli karşılıyor. Altyapı yeterli değil, otel kapasitesi yeterli değil, kültür sanat, yeşil alan, ulaştırma, çevre düzenlemesi… Baktığınız zaman hiçbiri yeterli değil! İzmir dünyanın en güzel şehirlerinden biri ama İzmir, kendisine bunu hazırlayamamış durumda.” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK BİR MAKYAJLA…”

“İzmir’in estetiğe ihtiyacı yok” diyen Zeybekci, “Küçük bir makyajla 9 ay içerisinde İzmir’i tanıyamayacaksınız. İzmir’e 3 yıl gemi gelmiyor. Ancak İzmir’e artık gemi geldiğinde insanların gemiden göreceği ve başka bir İzmir’e oluşturacağız.” iddiasında bulundu.