AKP'nin İstanbul'da hedefi 'muhafazakâr' Kürtler

AKP'nin 23 Haziran İstanbul seçimlerinde izleyeceği stratejiyle ilgili Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, iktidar Kürt seçmenleri de gözeterek 'daha kucaklayıcı söylem'le destek almaya çalışacak.

AKP'nin İstanbul'da hedefi 'muhafazakâr' Kürtler

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili büyük tepki çeken yenileme kararı alması ile birlikte AKP yeni seçimin hazırlıklarına başlarken, propaganda çalışmalarında nasıl bir söylem tutturulacağına dair de ilk ayrıntılar ortaya çıktı.

AKP’ye yakın Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kurmaylarına ‘İstanbul için seferberlik’ ilan edilmesi talimatını verdi. İstanbul seçimleri için bu kapsamda AKP’de tüm birimler hazırlıklarını yapıp kısa sürede Erdoğan’a sunacak.

Habere göre AKP’de yapılan ilk değerlendirmelerde kampanyanın ‘Türkiye İttifakı’ söylemi üzerine kurulması ve 31 Mart’ta sandığa gitmeyen seçmen üzerinde çalışma yapılması görüşü öne çıktı. Bu kapsamda, 31 Mart’ta sandığa gitmeyen bir milyon 700 bin seçmen tek tek ziyaret edilerek, 23 Haziran’da oy kullanmaları için ikna edilecek.

“DAHA KUCAKLAYICI” OLACAKLAR

31 Mart seçimlerinde “İstanbul’da seçmenin yüzde 26’sının Kürt olduğu, bu oranın yarısını oluşturan ‘muhafazakâr Kürtlerin’ seçimlerde AKP’yi tercih ettiği tespiti” üzerine izleneceği belirlenen yol haritasında AKP’nin “daha kucaklayıcı’ bir dille hareket edeceği belirtiliyor.

Habere göre AKP, bütün milletvekillerinin İstanbul’daki seçim kampanyasında görev alması için program yapacak. Milletvekilleri “nöbet sistemi”ne göre İstanbul’da seçim çalışması yapacak. Bu sebeple 31 Mart Mahallî Seçimleri nedeniyle çalışmalarına iki ay ara veren TBMM’nin haziran başından itibaren yeniden tatile girmesi bekleniyor.