AKP'nin İstanbul yenilgisinde 'FETÖ' izi arayan Ali İhsan Yavuz'un hatırlamak istemeyeceği görüntüler

AKP'nin İstanbul yenilgisinde 'FETÖ' izi arayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un Fethullahçıların etkinliklerinde ve okullarında boy gösterdiği görüntüleri ortaya çıktı.

AKP'nin İstanbul yenilgisinde 'FETÖ' izi arayan Ali İhsan Yavuz'un hatırlamak istemeyeceği görüntüler

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, oyların yeniden sayımı konusunda yaptığı son açıklamada, “Sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı diye merak ediyorum. Buna ilişkin de emarelerimiz var ama araştırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yavuz’un bu açıklamaları sonrası, Fethullahçıların organizasyonu olan ve yıllarca AKP desteğiyle yapılan Türkçe Olimpiyatları’ndaki görüntüleri ve bir cemaat okuluna ziyareti gündem oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan Twitter hesabından, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un Türkçe Olimpiyatlarına katıldığı videoyu paylaşarak, “İstanbul seçimlerinde FETÖ izi arayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz FETÖ organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları’nın müdavimi çıktı!” ifadelerini kullandı.

Yavuz’un 13 Nisan 2013 tarihinde de Twitter’da “Paderborn’da bölgenin en büyük okullarından birini, bir Türk okulunu ziyarete gidiyoruz” paylaşımını yaptığı görülüyor. Yavuz’un “Türk okulu” olarak ifade ettiği Almanya Paderborn’daki okulun Fethullah Gülen Cemaatine ait olduğu belirtiliyor.

KAPATILAN OKULA DA GİTMİŞ

Yavuz’un ayrıca ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında kapatılan Fatih Koleji’ne de gittiği anlaşıldı. Fatih Koleji, ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında 2018’de kapatılmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü KHK ile kapatılan Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesi’nin sahibi İsmail Selim Doğanata’nın aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına almıştı. Hakkında gözaltı kararı verilen 2 kişinin ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurtdışına kaçtığı tespit edilmişti.

Zanlıların ‘FETÖ’ ile bağlantısı olduğu belirtilen İZDİM (İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi) adlı derneği finanse ettikleri öne sürülmüştü.