AKP'nin 'gönül belediyeciliği': Aydın Bozdoğan'da işçi kıyımı

Aydın Bozdoğan Belediye Meclisi'nin 93 kişinin iş akdinin sonlandırılması için yetki verdiği AKP'li Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş: Bir kısmı belki biraz uğraştıracak ama yapacak bir şey yok

AKP'nin 'gönül belediyeciliği': Aydın Bozdoğan'da işçi kıyımı

Aydın Bozdoğan Belediye Meclisi, önceki gün yaptığı olağanüstü toplantı ile belediyede çalışan 93 kişinin iş akdinin sonlandırılması için AKP’li Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş’a yetki verdi. Karar sonrası başlayan tartışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Altıntaş, belediyeyi önceki dönemden 98 milyon TL tutarında bir borç ile devraldığını iddia ederek “Belediye olarak borç batağındayız. İşçi düşmanı değiliz. Personele maaş ödeyemediğimiz için böyle bir karar alıyoruz” dedi. Altıntaş neden kadrolular çıkarılıyor sorusuna da Bir kadrolu iki buçuk asgari ücretliye bedel. Yani ben 2 tane kadrolu eleman çıkarırsam 5 asgari ücretliyi kurtarmış olacağım” diye yanıt verdi.

Belediyenin 98 milyon TL borcunun olduğunu söyleyen AKP’li Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, “Bu borcun 25 milyonu piyasadaki firmalara ve şahıslara. Belediyenin mali durumu personelin maaşını ödeyemiyor. Maaşını ödeyemediğimiz personele devam ettirmenin nasıl bir anlamı var?” diyerek işçi kıyımını savundu.

“BİR KADROLU İKİ BUÇUK ASGARİ ÜCRETLİYE BEDEL”

Personelin bir kısmının da ‘Tazminatımızı verin çıkacağız böyle olmuyor’ dediğini kaydeden Altıntaş, “Belediyenin durumu malum. Bir kısmı belki biraz uğraştıracak ama yapacak bir şey yok. Yani şartlar ortada. Her ay biz borçlanıyoruz. Maaşını ödeyemediğim personeli ben neden tutayım. Niye kadroluları çıkartıyoruz onu da açıklayalım. Bir kadrolu iki buçuk asgari ücretliye bedel. Yani ben 2 tane kadrolu eleman çıkarırsam 5 asgari ücretliyi kurtarmış olacağım” diye konuştu.

“PATRON BATTI, KARŞILIKLI BAKIŞIP DURACAK MIYIZ?”

Başkan Altıntaş, “Önümüzdeki günlerde sendika ile görüşeceklerini de söyleyerek, “Önümüzdeki günlerde sendikayla oturacağız. Tabi bu durum İŞKUR’a bildirilecek, sendikaya bildirilecek. Arkadaşlar biraz acele ediyor. Gerçekleştirdikleri eylem de acele bir eylem. Biz kimsenin şahsıyla düşman falan değiliz ama patron batmış, mali durumu ortada. Yani karşılıklı bakışıp duracak mıyız? Biz tamamen herkesi kapının önüne koyacak değiliz. Gidişata göre çalışmak isteyenlerle durumu tekrar değerlendirip anlaşma yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.