AKP'nin Ankara'da son kozu belli oldu: 'Reis oylanıyor'!

AKP'nin Ankara'da pazar günü tüm okul önlerini ve bulvarları Tayyip Erdoğan afişleriyle donatacağı belirtiliyor.

AKP'nin Ankara'da son kozu belli oldu: 'Reis oylanıyor'!

Yerel seçimlere 3 günden az bir zaman kalırken, AKP-MHP ittifakının adayı Mehmet Özhaseki’nin Mansur Yavaş karşısında istenen oy düzeyine ulaşamadığının görülmesi iktidarı “Erdoğan’ı oylatma” taktiğine başvurmaya yöneltti.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan’ın AKP’nin seçim karargahında görevli olduğunu belirttiği bir kaynağından aktardığına göre Ankara’da cumartesi gecesi tüm partilerin afişlerinin indirilirken, yerine sadece Tayyip Erdoğan’ın resimleri asılacak. Takan, kaynağının bu kararla ilgili şunları söylediğini aktardı:

“Sandığa gidenlerin, son göreceği kişi o olsun istiyorlar. Böylelikle, Mehmet Özhaseki’yi değil reisi oylatalım diye karar aldılar. Özellikle, Sincan, Keçiören ve tüm taşra ilçelerde, tüm  okul duvarlarında bu yapılacak. Kararsız seçmen bizim için çok önemli…”

Takan’ın “AKP, son gün kozunu nasıl oynayacak?..” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Gerçekleri yüzlerine söylemeye cesaret edebilen kendi anketçilerini bile buhar ettiler. Ekmek kapılarından biri olan yandaş kanallara çıkmalarını yasakladılar…Bugüne böyle geldik. Seçime 2 gün kaldı. Peki, AKP son gün çaresi olarak neye başvuracak?..AKP, seçim karargahında görev yapan bir kaynağımdan bilgi aldım. Ankara için şunları söyledi;”Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan gece saat 01’den sonra tüm okulların önleri ve tüm bulvarlarda belediye, tüm partilerin  afişlerini indirecek. Sonra sadece Tayyip Erdoğan’ın resimlerini asacaklar. Sandığa gidenlerin, son göreceği kişi o olsun istiyorlar. Böylelikle, Mehmet Özhaseki’yi değil reisi oylatalım diye karar aldılar. Özellikle, Sincan, Keçiören ve tüm taşra ilçelerde, tüm  okul duvarlarında bu yapılacak. Kararsız seçmen bizim için çok önemli…”

AKP’li kaynağımın anlattığı bu son dakika hamlesi, bence, sadece Ankara’da değil, başta İstanbul olmak üzere -iktidar açısından sıkıntılı- pek çok yerde uygulanabilir. Aman dikkat!.. Muhalefet adayları soğukkanlılıklarını kaybetmemeli. Provokasyon kokan tuzaklara düşmemeliler. Taraftarlarını sakinleştirip, hukuk ile mücadeleden de geri durmamalılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletin gönlüne kalbine resmettiği adayları oradan kazıyamazlar. Millet, artık bıktı!.. Gerginlik ve kaos istemiyor…Huzur istiyor!..”