AKP'li Yeneroğlu'ndan dikkat çeken paylaşımlar: Davutoğlu yolcusu mu?

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, işkence ve tecavüzün cezasız kaldığı iki olaya ilişkin tepkisini yine iki dikkat çeken yazarın yazılarını paylaşarak gösterdi. Yeneroğlu'nun paylaşımları, "Ahmet Davutoğlu'na mı yakınlaştı?" yorumlarına yol açtı.

AKP'li Yeneroğlu'ndan dikkat çeken paylaşımlar: Davutoğlu yolcusu mu?

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye gündemine oturan iki olaya iki dikkat çekici yazarın köşe yazısını paylaşarak tepki gösterdi.

Yeneroğlu’nun tepki gösterdiği olaylardan birisi Gevaş’ta mantar toplarken gözaltına alınıp işkenceye maruz kalan köylülerin teşhisi sonucu hakkında dava açılan O.Ş. adlı polisin beraat etmesi. Mahkeme köylülere işkence yapan polis hakkında verdiği beraat kararını Mobese kameralarının kayıt kalitesinin düşük, ortam aydınlatmasının düşük olmasından dolayı kişilerin yüzlerinin net olarak seçilemesine dayandırmıştı.

Yeneroğlu, Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur’un “Adaletten kötü muamele görmek” başlıklı yazısını paylaşarak şu notu düştü:

“Işkence yaptıktan sonra ceza bile almadan görevine devam eden polisler var ülkemde. Olmamalı!! Tüm delilleriyle ortada olan işkenceye rağmen, işkenceyi hafife alıp üzerine düşeni yapmayan savcı ve hakim var ülkemde. Olmamalı!!”

Yeneroğlu’nun “Bir kadına tecavüz  ettikten sonra göreve devam eden polis var ülkemde!” ifadeleriyle tepki gösterdiği diğer olay da İstanbul Fatih’te, uygulama yaptıkları taksideki Özbekistan uyruklu I.K.’nin yanında kimliği olmadığı gerekçesiyle ekip aracında 4 saat alıkonulup tecavüz edilmesi ve bin 400 TL parasının çalınmasına ilişkin olarak 1’i tutuklu 5 polisin yargılandığı davada çıkan karar.

Mahkeme, sanık polis Şeref Ş.’yi “Cinsel saldırı”, “İrtikap” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme heyeti, Ahmet B., Enes S. Ve Yaşar S.’yi de, “Suçu bildirmeme” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti verdiği bu hapis cezası ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti. Sanık İsmail K., ise beraat etmişti.

Yeneroğlu, Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan’ın “Bir tecavüz hikâyesi” başlıklı yazısını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

Bir kadına tecavüz ettikten sonra göreve devam eden polis var ülkemde!

DAVUTOĞLU’NUN HAREKETİNDE Mİ?

Yeneroğlu’nun kolluk güçlerini kayıran yargı ve adalet sistemine tepki gösterdiği paylaşımları kadar, bunun için yazılarını paylaştığı yazarlar da dikkat çekiyor. Yeneroğlu’nun yazısını paylaştığı isimlerden Yıldıray Oğur, AKP yönetimine muhalif “küskün”lerin toplandığı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinde kalem oynatan eski bir ‘Reis’çi olarak biliniyor. Aynı şekilde İsmail Kılıçarslan da, Yeni Şafak’taki köşe komşularıyla kıyaslandığında ‘endişeli yandaş’ olarak nitelenebilecek isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Nitekim Kılıçarslan geçtiğimiz hafta eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun katılacağı programın gerekçesiz iptal edilmesini sosyal medya hesabından “ayıpladığını” belirten bir açıklama yapmıştı.

Ahmet Davutoğlu’yla birlikte anılan isimlerden biri olan Yeneroğlu’nun paylaşımları, Davutoğlu’nun AKP’nin mevcut durumu ve iktidarı gidişatı ile ilgili önemli eleştiriler içeren açıklamasıyla birlikte düşünüldüğünde dikkat çekici bulundu.