AKP'li yazarlardan idam uyarısı: Dönüp kimi vuracağı belli olmaz...

Erdoğan'ın son dönemde tekrar ısıttığı idam cezası tartışması için yandaşlar uyarı ve endişelerini dile getirdi.

AKP'li yazarlardan idam uyarısı: Dönüp kimi vuracağı belli olmaz...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Emine Bulut cinayeti sonrası sıklıkla idam cezasının geri getirilmesini istediği yönünde açıklamalar yapması nedeniyle yandaşlardan uyarı geldi.

Uyarıların adresinin ise doğrudan Erdoğan’ın partisinin yayın organı olan Sabah gazetesi olması dikkat çekti.

Sabah‘ın başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde konuyla ilgili endişesini şu sözlerle  dile getirdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan dün idam konusunun yeniden gündeme gelmesine de değindi. Umarım gündemin ısıttığı ve Türkiye’yi gelişmiş dünyadan koparabilecek idam cezası istekleri bir noktada durulur…”

Gazetenin bir başka yazarı olan ve AKP’deki “Pelikan” ekibinden olduğu belirtilen Melih Altınok ise konuyla ilgili uyarısını geçmişten örnekler vererek yapıp “idam bumerangdan farksızdır. Dönüp kimi vuracağı belli olmaz.” dedi.

Altınok’un “İdam bumerangdır” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Benim bu konudaki şahsi görüşüm belli. Pek çoğunuz gibi, ben de bazı olaylar karşısında idamın bile yetmeyeceğini düşünüyorum.
Ancak cezanın amacı intikam değil rehabilitasyondur. Telafisi imkânsız ceza olmaz. Hele ki hukuk sistemlerinin işleyişi ortadayken… FETÖ unsurlarından temizlenip temizlenmediği bile belli olmayan bu ortamda hangimiz hangi mahkeme kararına gönül rahatlığıyla güvenebiliriz?
Dahası, Türkiye gibi geçmişinde kötü deneyimleri olan, seçilmiş başbakanını, solcu gençlerini sehpaya göndermiş bir coğrafyada idam bumerangdan farksızdır. Dönüp kimi vuracağı belli olmaz.”