AKP'li yazar sorumluyu buldu: O program 2 puan kazandırdı

AKP'li yazar Süleyman Özışık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin kazanmasının faturasını kimi ekonomik nedenlerle ile birlikte AKP medyasına kesti.

AKP'li yazar sorumluyu buldu: O program 2 puan kazandırdı

AKP’li yazar Süleyman Özışık, İnternethaber‘de kaleme aldığı “Adam yine kazandı” başlıklı yazısında, “25 kuruşluk poşetin millette bıraktığı etkiyi tahmin edemeyenler, EYT meselesini Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirenler, 3600 Ek Gösterge’nin seçim sonrasına kalmasını talep edenler sayesinde AK Parti elindeki belediyeleri CHP’ye kaptırdı.” dedi.

Seçilen adayların yanlışlığına da dikkat çeken Özışık, “Milletin adayı yerine kendi adamlarını ilçelere yerleştirenler sayesinde kaybetti. Biz burada oturup üçün beşin hesabını yapıyoruz ama kalıbımı basarak söylüyorum, millete dayatılan yanlış adaylar nedeniyle İstanbul genelinde minimum 200 bin oy kaybedildi.” ifadelerini kullandı.

Yandaş yazarın bir diğer öne sürdüğü yenilgi gerekçesi ise Ekrem İmamoğlu’na yönelik AKP medyasında çıkan haberler ve Ülke TV’de Turgay Güler’e konuk olduğu program oldu. Özışık bu program için tüm AKP kurmayları ve anket şirketlerinin İmamoğlu’na 2 puan kazandırdığını söylediğini belirtti.

Özışık’ın yazısında o bölüm şöyle:

“Ekrem İmamoğlu’na ve elde ettiği sonuca kara çalma niyetinde değilim lakin size bütün saygım ve samimiyetimle şunu söylemek isterim ki İstanbul’u Ekrem İmamoğlu kazanmadı.

Aksine AK Parti kazanmak istemedi ve kaybetti!

25 kuruşluk poşetin millette bıraktığı etkiyi tahmin edemeyenler, EYT meselesini Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirenler, 3600 Ek Gösterge’nin seçim sonrasına kalmasını talep edenler sayesinde AK Parti elindeki belediyeleri CHP’ye kaptırdı.

Küçük hesap yapıldı, büyük kaybedildi. Ortaya maliyet hesapları kondu ama belediyelerin kaybedilmesinin maliyetleri hesaplanamadı.

Önümüzdeki aylarda ya da yıllarda yaşanacak yolsuzlukların çıkaracağı maliyetinin ne kadar olacağı kestirilemedi.

Aynı küçük hesaplar, aday belirleme sürecinde de yaşandı.

Milletin adayı yerine kendi adamlarını ilçelere yerleştirenler sayesinde kaybetti. Biz burada oturup üçün beşin hesabını yapıyoruz ama kalıbımı basarak söylüyorum, millete dayatılan yanlış adaylar nedeniyle İstanbul genelinde minimum 200 bin oy kaybedildi.

Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazanmayı rüyasında bile göremezdi. Onu her gün manşetlere çekip, “AK Partili kadından tokat gibi cevap” diye manşet atanlar sayesinde kazandı.

28 Şubat dönemini hatırlıyorsunuz değil mi?

Reha Muhtar, Uğur Dündar, Ali Kırca gibi isimler Refah Partili belediye başkanlarını ekrana çıkarıp linç girişiminde bulunurdu. Bu seçim öncesinde bunun tam tersini yaşadık. İmamoğlu’nu programına çıkarıp linç etmeye çalışan gazeteciler sayesinde mağdur durumuna düştü ve kazandı.

Hangi AK Partili kurmaya, hangi anket şirketinin yöneticisine ya da hangi gazeteciye sorarsanız sorun. “O program Ekrem İmamoğlu’na 2 puan kazandırdı” cevabı alırsınız.

Bu kadar net!”