AKP'li yazar: Gül ve Davutoğlu Erdoğan'la birlikte yargılanmaktan korkuyor

AKP'li yazar Süleyman Özışık, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tayyip Erdoğan'la birlikte yargılanmak korktukları için "muhalefet" çizgisine geçtiklerini öne sürdü.

AKP'li yazar: Gül ve Davutoğlu Erdoğan'la birlikte yargılanmaktan korkuyor

Işıkçılar tarikatına ait Türkiye gazetesinde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son dönemde yaptığı çıkışlarla ilgili ilginç bir yazı kaleme alındı.

Gazetenin sıkı ‘Reisçi’ görünen yazarlarından Süleyman Özışık, konuyla ilgili yazısında “Davutoğlu ve yanlarında yer alan AK Partililer şimdi neden yeni parti işleriyle uğraşıyor ya da AK Parti ve Erdoğan’ın aldığı her karara muhalefet ediyor? sorusunun yanıtının “Erdoğan’la birlikte yargılanma korkusu!” olduğunu öne sürdü.

Özışık’ın “Gül ve Davutoğlu neden korkuyor?” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaları gören bazı okurlar, “Bu iki isim neden bu tür açıklamalar yapıyor” diye merak ediyor.
Çok uzatmadan anlatayım:
İki gün önce yabancı basına konuşan ama adını açıklamayan bir AK Partili, “Erdoğan’ı gönderme zamanı geldi. Onu ve ailesini sessizce ve zarar görmeden göndermenin yolları aranıyor” diye demeç verdi.
Bu sözlerin ne anlama geldiğini merak edenleri, geçtiğimiz 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine götürmek istiyorum.
Hatırlarsanız o tarihte CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Avrupalı liderler Cumhurbaşkanı seçilmem hâlinde Erdoğan’ı yargılayıp yargılamayacağımı sordu” diye ağzından bir söz kaçırmıştı.
Ancak bu yargılama meselesinin bir evveliyatı vardı.
Muharrem İnce aday gösterilmeden önce Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’e ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olması için teklif götürmüştü bildiğiniz üzere…
Bu yargılama meselesi o görüşmede de konuşuldu.
Sağlam bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre Abdullah Gül o görüşmede, Erdoğan’a ve ailesine dokunulmaması şartıyla aday olabileceğini dile getirdi.
Ancak bu mesele karara bağlanmadı zira Meral Akşener, Gül’ün adaylığını veto etti ve konu kapandı.
Peki Gül, Davutoğlu ve yanlarında yer alan AK Partililer şimdi neden yeni parti işleriyle uğraşıyor ya da AK Parti ve Erdoğan’ın aldığı her karara muhalefet ediyor?
Cevabı çok basit!
Erdoğan’la birlikte yargılanma korkusu!
Yarın bir gün olur da Erdoğan koltuktan indirildiğinde, onunla birlikte hareket eden grup olarak görünmemek için. “Biz zaten onun politikalarına karşı olduğumuz için ayrıldık ve parti kurduk” diye savunma yapabilmek için…
“Bakın biz kurduğumuz parti sayesinde onun gücünü kırdık ve iktidardan indirdik” diyebilmek için yapılıyor bütün yapılanlar…
Başka bir amaç yok”