AKP'li vekilden 'polis tacizi' yorumu: Telaşla yapılmış bir hareket, kamuoyuna dağıtılması emniyeti tahkir için

AKP milletvekili Özlem Zengin, gözaltına alındığı sırada polisin cinsel tacizine maruz kalan kadın öğrenciye ilişkin ''Bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var.'' yorumunda bulundu.

AKP'li vekilden 'polis tacizi' yorumu: Telaşla yapılmış bir hareket, kamuoyuna dağıtılması emniyeti tahkir için

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin bir polisin gözaltına alırken cinsel tacizde bulunduğu kadın öğrenciye ilişkin, “Bu görüntülerde, özensizlik içerisinde bir tavır görüyorum. Bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var.” yorumunda bulundu.

Ankara’daki Sakarya Caddesi’nde gözaltına alınan Merve Demirel’e polisin tacizde bulunduğu görüntüler TBMM Genel Kurulu’nda tartışıldı.

AKP milletvekili Özlem Zengin, Emniyet müdürlüğünün ve olay yerinde çekilen görüntüleri izlediğini belirten Zengin, emniyet teşkilatının ‘tacizci’ diye itham edilmesine asla tahammüllerinin olmayacağını söyledi. Zengin “Bu görüntülerde, özensizlik içerisinde bir tavır görüyorum. Bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var. Keşke orada bir kadın polis olsaydı, onlar müdahil olsalardı.” dedi.

‘Görüntülerin kamuoyuna dağıtılması kastı aşıyor’

Görüntülerin basına yansımasına ilişkin de yorumda bulunan Zengin, “Bu görüntüler kamuoyuna dağıtılırken kastı aşan bir şekilde, olaydan öte emniyet teşkilatını tahkir etmek üzere bir üslup kullanılıyor. Bizim burada yapmamız gereken, her ikisini aynı anda görmek. Prensip olarak bir insan suç işlerken, yakalandığı an ve devam eden süreçler de dahil olmak üzere asla bir cezalandırmaya tabi tutulamaz. Bu görüntünün bir kadını itibarsızlaştırmasına biz müsaade edemeyiz.” dedi.

Bir süredir Genel Kurul’da, özellikle emniyet teşkilatına ilişkin nahoş ifadeler kullanıldığını aktaran Zengin, bir ilçe emniyet müdürü için kullanılan “sözde emniyet müdürü” ifadesini şiddetle reddettiklerini söyledi.

Zengin, “Devletimizin görevlendirdiği bir emniyet müdürüne hiç kimsenin ‘sözde emniyet müdürü’ demeye hakkı yoktur” dedi.

Olayı yakından takip ettiklerini ifade eden Zengin, bugün suç duyurusunda bulunan Demirel’in, olayla ilgili “Ümit ederim gider şikayetçi olur, biz de takip ederiz, nedir mesele, daha detaylı görme imkanımız olur” dedi.