AKP'li vekil utanmak bilmedi: Çanakkale'de şu an bin 800 noktada ağaç kesiliyor, herşey kontrol altında...

Milyonlarca kişiyi ayağa kaldıran Çanakkale'deki büyük orman katliamı AKP'nin vekili duyanları şok eden 'yorum'larla meşrulaştırmaya çalıştı.

AKP'li vekil utanmak bilmedi: Çanakkale'de şu an bin 800 noktada ağaç kesiliyor, herşey kontrol altında...

Çanakkale’de Kanadalı Alamos Gold şirketinin altın madeni için yüzbinlerce ağacı katletmesi haftalardır Türkiye’nin gündeminde. Ancak bölgede yaşanan büyük doğa tahribatına karşı halkın yoğun tepkisine kulaklarını tıkayan AKP ise sermaye devletinin partisi misyonunu “layıkıyla” yerine getiriyor. AKP’nin Çanakkale milletvekillerinden Jülide İskenderoğlu da sarfettiği sözlerle bu sermaye yandaşlığı uğruna vurdumduymazlığın yanı sıra utanmazlığın da sembolü olmaya aday görünüyor.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın da katıldığı toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Burada söz alan AKP’li İskenderoğlu, Kaz Dağlarında yapılan katliamla ilgili konuşurken şu ifadeleri kullandı:

“Biz bir kere hiçbir madenin avukatı değiliz. Bu memleketin her ağacı, her suyu, her denizi bize emanettir ancak yapılan bir maden kanunu ile birlikte biliyorsunuz ki dünyanın her yerinden maden çıkartma yasası var bununla ilgili. Doğru yapılıyor mu kısmında eminim müdürlerimiz bize gereken açıklamayı verecektir ama Çanakkale’de bugün bin 800 noktada ağaç kesiliyor” diye konuştu.

“KESEN BİZİM DEVLETİMİZ… KAĞIT DA AĞAÇTAN YAPILMIYOR MU?”

“Her şeyin kontrol altında olduğunu” söyleyen İskenderoğlu, “Kesen hiçbir firma değil, kesen bizim devletimiz, kesen orman bölge müdürlüğümüz. Hiçbir şey kontrol dışında gerçekleşmiyor. Bugün kağıdı kullanıyorsak, ahşap masada yemeğimizi yiyorsak aslında bunlarda bu kesilen ağaçlardan yapılan ürünler. Çanakkale’nin her ağacı bizim için kıymetli. Kesilen ağaçların yerine 3 milyon ağaç dikiyoruz kesinleri söylerken kimse dikilenleri söylemiyor” ifadelerini kullandı.

İskenderoğlu’nun bu açıklamalarının yer aldığı video konuşması sosyal medyada büyük tepkilerle karşılandı.