AKP'li vekil meclise uçakla büryan getirtti

AKP Milletvekili Vahit Kiler'in bütçe görüşmeleri devam ederken Bitlis'ten büryan kebabı siparişi verdiği ve siparişin uçakla Ankara'ya getirtildiği öğrenildi. 

AKP'li vekil meclise uçakla büryan getirtti

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis’in meşhur büryan kebabını yaptırıp uçakla Meclis’e getirtti. Milletvekillerine büryan kebabı için 15 keçi kesildi.

Hürriyet’in AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdulkadir Selvi, Meclis’te yaşanan bir olayı köşesine taşıdı.

SARAY MUTFAĞINDAN GÜNÜMÜZE…

Selvi’nin Hürriyet’te yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Meclis’te bütçe görüşmeleri devam ederken, milletvekillerinin seçim bölgelerinden ikramlarını zaman zaman paylaşıyorum.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de milletvekillerine Bitlis’in meşhur büryan kebabından ikram etti. Vahit Kiler, büryan kebabını Bitlis’te hazırlatıp uçakla Ankara’ya getirtti. Saray mutfağından günümüze kadar gelen büryan kebabı, Bitlis’te keçi etinden yapılıyor. Bunun için Bitlis’te 15 keçi kesildi. Keçi eti 1 gün soğukta bekletildi. Büryan ustaları tarafından kızgın kuyularda pişirildi. Sonra onlar paketlenip uçakla Ankara’ya getirildi. Ama iş yine bitmedi. Büryan kebabı Meclis lokantasındaki buharlı fırında ısıtıldıktan sonra servis edildi. Bitlis’le Siirt arasında rekabet konusu olduğu için o işe girmeyelim ama Bitlisli ustalar tarafından pişirilen büryan kebabı milletvekillerinden tam not aldı.”