AKP'li vekil, eski AKP'li İçişleri Bakanı Şahin'e 'FETÖ'cü' dedi

Meclis'te yaşanan ilginç tartışmada AKP Grup Başkanvekili Turan, eski AKP'li İçişleri Bakanı Şahin'e 'FETÖ'cü' dedi.

AKP'li vekil, eski AKP'li İçişleri Bakanı Şahin'e 'FETÖ'cü' dedi

Eski AKP’li İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Millet İttifakı adayı olarak ‘İyi Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldacağı iddiası Meclis’e de yansıdı. Meclis’te yaşanan ilginç tartışmada AKP Grup Başkanvekili Turan, eski AKP’li İçişleri Bakanı Şahin’e ‘FETÖ’cü’ dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda ‘İyi Parti’ Ankara Milletvekili Şenol Bal, ‘siyasette yozlaşma’ üzerine yaptığı konuşmasına, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “İdris Naim Şahin’i almışsınız, ondan daha yozlaşma olur mu?” yanıtını verdi.

Şenol Bal’ın eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a dönük “Bakanlık yapmış, Meclis Başkanlığı yapmış bir kişinin oy uğruna vatandaşlara cennet vaadetmesi siyasi ahlaka uygun mudur?” sözlerine ise bu kez AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan “Ordu’da takla atan uygun mudur?” diye sataştı.

Şenol Bal’ın konuşmasının ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Turan, “Siz daha dün FETÖ iddiası olan, kovulan bir bakanı aday yapacaksınız ilinizde bunun dışında, 15 vekili günübirlik alacaksınız, geri göndereceksiniz, sonra da benzer argümanlarla siyasi ahlaktan bahsedeceksiniz, hadi oradan diyorum ben” diye konuştu.

Turan’ın sözleri üzerine Meclis karıştı. Tutanaklara geçen o ilginç tartışma şöyle:

ALİ ŞEKER (CHP): İdris Naim Şahin’i Bakan yapan sizsiniz.

ŞENOL BAL (İYİ PARTİ): Sayın Bülent Turan, evet, bir şeyden bahsettiniz, bir bakanın adayımız olmasından. Sizin daha önce bakanlığınızı yapmış, FETÖ’yle suçlanıyor güya. Madem öyle Sayın Bülent Turan, o ne kadar FETÖ’cüyle Sayın Cumhurbaşkanı da o kadar FETÖ’cüdür, bunu bilin veya şu anda, hâlen burada geçmişteki milletvekilleri ne kadar FETÖ’cüyse o söylediğiniz zat da o kadar FETÖ’cüdür. Eğer FETÖ’cüyse niçin soruşturma açıp içeri almıyorsunuz elinizde yargı? İstediğinize damgayı vuruyorsunuz.

‘FAHRETTİN YOKUŞ (İYİ PARTİ): Çünkü hepiniz FETÖ’cüsünüz zaten, doğuştan.

ALİ ŞEKER (CHP): Suç ortaklığınız vardı da afişe olmasın diye mi yapıyorsunuz?

ŞENOL BAL (‘İYİ PARTİ’): Yani eğer FETÖ’cülük böyle değerlendiriliyorsa siz de kendinize bir aynayı tutun. Biz bilmeyiz devletin elindeki belgeleri, bilgileri, biz bilmeyiz. Biz de aday adayı olmak istemişse ve eğer hakkında soruşturma açılmamışsa, hakkında soruşturma yoksa olabilir, herkes aday olma hakkına sahiptir.

FETÖ GAZETELERİ KAPATILIRKEN TAKLA ATARAK GİTTİ’

BÜLENT TURAN (AKP): Sayın Başkan, adaylarını kendilerine yakıştırıyorlarsa hayırlı olsun diyecek lafımız yok. Biz FETÖ’yle ilgili meselede gazeteleri kapatılırken ilgili şahsın takla atarak oraya gidip nasıl direndiğini, nasıl o gazeteyi kapatamazsınız, nasıl o bankayı kapatamazsınız diye kavga ettiğini biliyoruz. O yüzden yolumuzu ayırdık.

ŞENOL BAL: Açın o zaman soruşturmayı.

BÜLENT TURAN: Bu konuda FETÖ’ye karşı dik duran kim varsa bugün burada, dik duramayan kim varsa kayboldu gitti. O kaybolanları alıp aday yapmayı yakıştırıyorlarsa bir daha diyorum, hayrını görün, biz razıyız bundan.

Hepiniz FETÖ’cüsünüz

ŞENOL BAL: Soruşturma açacaksınız.

BÜLENT TURAN: Hayrını görün, rahatız, yakışır size, yakıştı size.

FAHRETTİN YOKUŞ: Siyasi ayağını niye açmadınız, korkaksınız, hepiniz FETÖ’cüsünüz. Siyasi ayağını niye açtıramazsınız? Korkaksınız, hepiniz FETÖ’cüsünüz.

BÜLENT TURAN: Sensin o, sensin o. Sayın Vekilin oradan grubumuza karşı ithamını aynen reddediyoruz. Herkes biliyor ki FETÖ’ye karşı en çok dik duran grup bu gruptur.

FAHRETTİN YOKUŞ: Çok komik oluyorsun, çok komik. Senin resmin yok mu FETÖ’yle, hanginizin resmi yok?

BÜLENT TURAN: Bu grup bu işi yaparken sabaha kadar MİT Kanunu geçirilirken, “MİT’e dokunamazsın.” derken, dershaneler kapatılırken, onların bankası, gazetesi kapatılırken kendisi neredeydi?

ŞENOL BAL: Biz mücadele ediyorduk o dönem.

BÜLENT TURAN: Oradan bağırıp da sen FETÖ’cüsün demek doğru değil. Çıkın meydana görelim,

FAHRETTİN YOKUŞ: Biz onlarla hiç beraber olmadık, siz oldunuz, hep beraber oldunuz, hepiniz FETÖ’cüsünüz.