AKP'li Ünal, Nadira Kadirova’yı evinde 'kaçak' çalıştırmış

Ünal sessizliğini korurken; Kadirova’nın ölümüyle ilgili yeni bilgiler de gün yüzüne çıkıyor.

AKP'li Ünal, Nadira Kadirova’yı evinde 'kaçak' çalıştırmış

AKP milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşı 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın, Ünal’ın evinde “çalışma izni” olmadan kaçak olarak çalıştırıldığı ve sigortasının yapılmadığı öğrenildi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından “kısa dönem turizm amaçlı” ikamet izni verilen Kadirova’nın süresi 17 Ocak 2020’de doluyordu.

Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül’de saat 21.50’de silahla intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova ile ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma sürüyor. Şüpheli ölüme ilişkin birçok “delili” toplayan ve tanıkları dinleyen savcılık, şimdi adli tıp kurumundan gelecek ayrıntılı otopsi raporunu bekliyor. Rapor, Kadirova’nın ölümüyle ilgili soruşturmanın da nasıl sonuçlanacağını belirleyecek.

KISA DÖNEM TURİZM AMAÇLI İZİN

Ünal sessizliğini korurken; Kadirova’nın ölümüyle ilgili yeni bilgiler de gün yüzüne çıkıyor. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ‘ın ulaştığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1996 doğumlu Kadirova’nın çalışma izni yok ve Şirin Ünal’ın yanında sigortasız çalışıyordu. Yani 23 yaşındaki Kadirova, Şirin Ünal tarafından “kaçak” statüsünde çalıştırılıyordu. Belgeye göre Göç İdaresi, Kadirova’nın Türkiye’de kalması için “Kısa dönem turizm amaçlı” ikamet izni verdi. Bu süre, 17 Ocak 2019’da başlarken, 17 Ocak 2020’de dolacaktı. Kadirova’nın ne kadar maaş aldığı ise öğrenilemedi.

Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın yaklaşık bir yıldır çalıştığı AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara’daki evindeki ölümü üzerinde şüpheler artıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün intihar dediği olaya ilişkin yeni bir iddia daha ortaya çıktı. Kadirova’nın cenazesini Özbekistan’da yıkayanlar genç kadının bedeninde iki kurşun deliği ve morluklar olduğunu öne sürdü.