AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı da kendini şirkete müdür olarak atamış

31 Mart yerel seçimleri sonrası Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Murat Zorluoğlu'yla ilgili şaşırtmayacak bir bilgi ortaya çıktı.

AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı da kendini şirkete müdür olarak atamış

AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendisini belediyeye bağlı TRABEL şirketinin müdürlüğüne atadığı öğrenildi.

Türkiyemtv’nin haberine göre Trabzon Belediye Başkanlığı’na seçilince kayınbiraderi Zülfü Turan’ı özel kalem müdürlüğü görevine getiren başkan Murat Zorluoğlu, birkaç gün sonra da kayınbiraderini Muhtarlar Dairesi’ne atadı.

Zorluoğlu bununla da yetinmedi. Eniştesini Turkuaz şirketinin yönetim kurulu üyeliğine getirdi. Bu arada belediye şirketlerindeki yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı da aylık bin 600 liradan 4 bin TL’ye çıkarıldı.

CHP’Lİ BAŞKAN TEPKİLER SONRASI İSTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın da benzer bir durumla, belediye şirketi olan “Karaburun Belediye Personel Ltd. Şti.”ye müdür olarak atadığı öğrenilmişti. Belediyeye ait şirketten 7 bin 500 lira maaş aldığı ortaya çıkan Başkan İlkay Girgin Erdoğan gelen tepkiler sonucu şirketteki görevinden istifa etmişti.