AKP'li Resul Tosun'dan büyük 'FETÖ' itirafı: AK Parti 2010 referandumuyla tam anlamıyla iktidar oldu

AKP'li Star yazarı Resul Tosun, yargıdaki Fethullahçı yapılanmaya en büyük yolu açan 12 Eylül 2010 referandumu için "AK Parti o zaman tam anlamıyla iktidar oldu." dedi.

AKP'li Resul Tosun'dan büyük 'FETÖ' itirafı: AK Parti 2010 referandumuyla tam anlamıyla iktidar oldu

Hükümete yakın Star gazetesi yazarı ve AKP eski Milletvekili Resul Tosun, yapımı devam eden Taksim ve geçtiğimiz günlerde ibadete açılan Çamlıca camilerini ele aldığı yazısında iki caminin AKP açısından önemini dile getirirken bir büyük itirafta da bulundu.

İlk olarak Taksim’deki cami için “düşünce”lerini yazan Tosun, caminin 90’lı yıllarda neden yapılamadığına değinirken, 2002’de AKP’nin iktidara gelse de tam anlamıyla iktidar olamadığını öne sürdü. Yandaş isim yazısının devamında ise, Fethullahçı yapılanmaya yargıya yerleşmelerinde en büyük olanağı sağlayan 12 Eylül 2010 referandumundan söz edip “Ne zamanki 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumu kabul edildi ve vesayet sistemi büyük ölçüde etkisiz hale getirildi işte AK Parti o zaman tam anlamıyla iktidar oldu.” dedi.

“MEDİNE-İ MÜNEVVERE GİBİ”

Yargının bugün ‘FETÖ’ olarak tabir edilen cemaatçilerin eline geçmesiyle aslında AKP’nin iktidarının sağlandığını böylelikle itiraf etmiş olan Tosun, daha sonra da Çamlıca Camii için “duygu ve düşünce”lerini yazdı. Ancak yandaş yazar cami için yaptığı benzetme ile tabiri caizse kantarın topuzunu epey kaçırdı.

Geçtiğimiz pazar günü sözkonusu camiye gittiğini belirten Tosun, “Çamlıca’ya yaklaştığımda birden kendimi Medine-i Münevvere’de zannettim. Yollara iki taraflı araç park edilmiş, insanlar kadın erkek çocuk erken saatte camiye doğru koşuşturuyorlardı.” dedi.

Caminin bir “âbide” olduğunu söyleyerek beğenisini dile getiren Tosun, “Dış görünümüyle, çevre düzenlemesiyle, park alanlarıyla, yürüyen merdivenleriyle ve otoparkıyla muhteşem bir eser ortaya çıkmış. Diğer sosyal alanları da hizmete açıldığında İstanbul’un en öncelikli cazibe merkezi olacağı şimdiden belli.” diyerek, sözkonusu yapıyla asıl amacın “cami merkezli sosyal hayat” hedefini hayata geçirmek olduğunu açık etmiş oldu.

Yandaş yazar, yazısının son bölümünde şu ifadeleriyle de, Saray’daki Millet Camii ile birlikte son dönemde açılan bu camilerin AKP’nin kimliğini yansıtacağını yazmaktan çekinmedi:

“Ankara Külliye’deki Millet Camii, İstanbul’daki Çamlıca ve Taksim camileri AK Parti iktidarının hüviyetini aksettirmesi açısından önemlidir.”