AKP'li Öztürk sağlık sisteminden 'yakındı': Yok MR çekelim, yok şunu çekelim...

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, hastanelerde kendilerine sağlanan ücretsiz hizmet kıyağını anlattı: "Yok kanser tahlili, bilmem ne tahlili. Ya, kardeşim, ne gereği var, diyorum. ‘Efendim, siz para ödemiyorsunuz' diyor. Kim ödüyor? Meclis ödüyor. Ya, Meclis de ödese kamu ödüyor."

AKP'li Öztürk sağlık sisteminden 'yakındı': Yok MR çekelim, yok şunu çekelim...

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, sağlık sektöründe canını sıkan bazı meseleleri anlatırken milletvekili olması nedeniyle sahip olduğu ücretsiz sağlık hizmeti “ayrıcalığını” da ilginç bir şekilde dile getirmiş oldu.

Sözcü‘den Erdoğan Süzer’in haberine göre AKP’li Öztürk, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda şehir hastanelerinin işleyişinin tartışıldığı sırada söz aldı.

“Benim de kafamın karıştığı, özellikle sağlık yatırımlarında canımı sıkan işler oluyor” diyen Öztürk, şöyle devam etti:

“Gidiyorsunuz hastaneye, size A’dan Z’ye tahlil yazıyorlar. Yok kanser tahlili, bilmem ne tahlili. Ya, kardeşim, ne gereği var, diyorum. ‘Efendim, siz para ödemiyorsunuz’ diyor. Kim ödüyor? Meclis ödüyor. Ya, Meclis de ödese kamu ödüyor, bana illa hastalık mı icat edeceksiniz diye benim de çıkış yaptığım oluyor. Gidiyorsunuz ufak bir mesele için, size diyor ki, ‘efendim, gelmişken bir check-up yapalım’ şimdi moda oldu ya. Yok MR çekelim, yok şunu çekelim. İlla bir hastalık buluncaya kadar… Sistemde çok aksayan yerler var.”