AKP'li Özhaseki: Haram oyları istemiyoruz, helal oyları kaptırmayacağız

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "Helal oylarımızı kimseye kaptırmamak için çalışacağız. Onların oylarını zaten istemeyiz, bize haram ne lazım" dedi.

AKP'li Özhaseki: Haram oyları istemiyoruz, helal oyları kaptırmayacağız

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Türk Hukuk Enstitüsü üyeleriyle buluşurken yaptığı konuşmada “haram-helal oy” tabirini kullandı.

İlk olarak CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın “sahte senet “ile icra takibi yaptığı iddiası ile ilgili olarak konuşan Özhaseki ” Dün akşam televizyonda izledim, bir sürü evraklar, belgeler, canının istediği yerde diyor ki ‘hukuk şöyle söylüyor’, canının istediği yerde diyor ki ‘hukuk ellerinde’. Bir dakika mahkemelerde kesinleşmiş bir iş var, o da sahte senet. Duruyor, duruyor. O, ‘Haseki var ya’ diyor. El insaf ya biz bu olayın ne içindeyiz, ne dışındayız. Bizi hiç ilgilendiren bir tarafı da yok ancak Ankara halkını ilgilendiriyor. Çık namusluca, dürüstçe bu işlerin ne olduğu anlat kardeşim ya. Anlat ya, bak durumun da iyiymiş, 15, 20 puan öndeymişsin. Keyfine bak ya” dedi.

“ONLARIN OYLARI HARAM”

Sandık güvenliğinin önemli olduğunu belirten Özhaseki, “Orada helal oylarımızı kimseye kaptırmamak için çalışacağız. Onların oylarını zaten istemeyiz, bize haram ne lazım ya. Allah yanımızdan geçirmesin ama kendi helal oylarımızı da bunlara kaptırmamak, neticesinde de o gün zafer ipini göğüslemek, millete hizmet için beş sene koşmak istiyoruz” diye konuştu. (DHA)