AKP'li Orhan Miroğlu'ndan Abdullah Öcalan'a çağrı, partisine uyarı

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 23 Haziran seçimleri öncesi İstanbul'daki Kürt oylarının önemine dikkat çekerek "Kürtlerin umudunun kırıldığını görmesi durumunda siyasi gücünü göstermek için CHP'yi seçeceği" uyarısında bulundu. Miroğlu, Öcalan'a da PKK’ye 'Türkiye’yi terket' deme çağrısı yaptı.

AKP'li Orhan Miroğlu'ndan Abdullah Öcalan'a çağrı, partisine uyarı

AKP MKYK Üyesi ve eski AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, partisinin 23 Haziran İstanbul seçimlerinde kritik hedef olarak belirlediği Kürt seçmenlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kişisel Twitter adresinden açıklamalarda bulunan Miroğlu, partisinin 31 Mart seçimlerindeki sonuçlarla “yüzleşmesi” gerektiğini belirtirken “Hiçbir Kürt seçmenin, CHP’ye inandığı için oy verdiğini sanmıyorum. Ne tarihi, ne siyasi, ne de konjoktürel sebebi var bunun.” iddiasında bulundu. Kürtlerin “çözüm”ü AKP’de gördüğünü savunan Miroğlu ancak “umutlarının kırılması” halinde CHP’ye dönebileceğini ileri sürdü.

AKP’li Miroğlu, Abdullah Öcalan’a da çağrıda bulundu. “Tarih Öcalan’dan net bir tavır almasını bekliyor” diyen Miroğlu, bu tavırı da  “Denenmiş yollara işaret etmek yerine, pazarlıksız, yani kayıtsız şartsız PKK’ya Türkiye’yi terketme çağrısı yapmak!” diyerek açıklarken, “Bu hareket kendi yoluna HDP’yle devam edebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Miroğlu’nun paylaşımları şöyle:

“İstanbul seçimlerinde partilerin oy arttırmak için, ‘hemşehri dayanışması ve desteğine’ yaptıkları vurgu önemli, ama 31 Mart seçinlerinin sonuçlarının ortaya çıkardığı gerçeklerle hem de bu kısa süre içinde yüzleşmek ancak, seçimi kazandırabilir.

Böyle düşünmeyi kabul edersek eğer, sırf ‘Kürtlerin siyasi gücünü ispat’ için CHP’ye verilen oyların, AK Parti’ye geri döneceğini kabul etmek gerekir. Kürtler, 17 senedir AK Parti’ye ve Sayın Erdoğan’ın liderliğine inandığı için AK Partiye oy verdi.

Hiçbir Kürt seçmenin, CHP’ye inandığı için oy verdiğini sanmıyorum. Ne tarihi, ne siyasi, ne de konjoktürel sebebi var bunun. AK Partinin Kürt seçmenle ve Kürt halkıyla yaşadığı siyasi tecrübe çok kıymetli. Şimdi bu kıymeti hatırlamanın gereğini yapmak zamanı.

Hemşehricilik muhabbetlerini sürdürmenin zararı yok,ama işin esası şudur: Kürtler AK Partiye ıy verir çünkü umudu,çözümü ve geleceği orada görür. Ama bu umudun bir şekilde kırıldığını görürse, bu defa ‘siyasi gücünü’ ispat için gider,Dersimi, Zilan’ı yapmış bir geleneğe oy verir.

23 Haziran seçimlerinin en önemli meselelerinden biri de, İstanbul’da sonucu belirleyeceğine inandığım AK Parti- Kürt seçmen arasındaki gönül köprüsünü yeniden kurmaktır. Türkiye’nin ve İstanbul’un başka şansı yok.

Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmeleri sürer mi bilinmez, ama tarih,Öcalan’dan net bir tavır almasını bekliyor:Denenmiş yollara işaret etmek yerine, pazarlıksız, yani kayıtsız şartsız PKK’ya Türkiye’yi terketme çağrısı yapmak!Bu hareket kendi yoluna HDP’yle devam edebilir.”