AKP’li Muş’tan İBB Meclisi’ne müdahale: Ekrem zavallı...

Muş İBB Meclisi'nin tartışmasına dahil olurken, "Ekrem zavallı. 5 gün çalışmaktan korkuyor. Ekrem ister o tarafa kaçsın, ister bu tarafa kaçsın, o meclis 5 gün çalışacak, aklınıza sokun" ifadelerini kullandı.

AKP’li Muş’tan İBB Meclisi’ne müdahale: Ekrem zavallı...

AKP Milletvekili Mehmet Muş, İBB Başkan Ekrem İmamoğlu’nun AKP’nin “belediye meclisi 5 gün çalışsın” önergesini gündeme almaması hakkında konuştu. Muş İBB Meclisi’nin tartışmasına dahil olurken, “Ekrem zavallı. 5 gün çalışmaktan korkuyor. Ekrem ister o tarafa kaçsın, ister bu tarafa kaçsın, o meclis 5 gün çalışacak, aklınıza sokun” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, partilerin grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

‘İyi Parti’ Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Çorlu’daki tren kazasının yıl dönümünde TCDD’nin sitesinde paylaşılan “Huzur taşıyoruz, güven taşıyoruz, mutluluk taşıyoruz” cümlesini eleştirdi.

Olayın yıl dönümünde bir açıklama yapılarak hesap vermek gibi bir ciddiyetin taşınmasının daha çok yakışacağını söyleyen Ağıralioğlu, “Bu aynı güne denk gelen açıklamayı ciddiyetsizlik ve kazada yaralananlara nezaketsizlik, ölenleri olan ailelerimize saygısızlık sayıyorum” dedi.

HDP’Lİ OLUÇ’TAN TEPKİ

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, partisinin Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın, gözaltına alınan danışmanlarının bırakılması için bindiği polis aracında alıkonulduğunu söyledi.

Böyle bir olayın kabul edilemeyeceğini, hukuksuz bir davranış olduğunu belirten Oluç, güvenlik görevlisi hakkında soruşturma açılması gerektiğini ifade etti. Oluç, “Milletvekillerinin itibarının sarsılmasına ve bu şekilde anayasanın çiğnenmesine izin verilmemesi gerekiyor. Bu konuda Meclis, itibarına sahip çıkmalıdır” dedi.

CHP’DEN MERKEZ BANKASI TEPKİSİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “HDP milletvekillerine CHP milletvekillerine davranıldığı gibi davranılmıyor Bize de AK Parti milletvekillerine davranıldığı gibi davranılmıyor. Oysa herkes milletin vekili. Milletin vekillerini, İçişleri Bakanı’nın söylemlerinden etkilenen veya o kötü hedef gösteren dilden etkilenen bazı kamu görevlileri, anayasayı çiğneyecek işler yapıyor” diye konuştu.

Özel, Türkiye’de, ihtiyat akçesine el atma noktasına gelindiğini söyleyerek, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nde son 17 yılda yaptığınız ekonomik tahribatların itirafı noktasında bir gerçeklik. Bunu herkes oturup bir daha bir düşünsün.” ifadesini kullandı. Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasını eleştiren Özel, bunun Türkiye’nin itibarını ortadan kaldırdığını savundu.

AKP’Lİ MUŞ İBB MECLİSİ TARTIŞMALARINA MÜDAHİL OLDU

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin her ayın ikinci pazartesi günü, ayda 5 gün toplanması yönündeki AK Parti’nin teklifinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gündeme alınmamasını eleştirdi.

“Niçin Meclisi çalıştırmak istemiyorsun?” diyen Muş, şunları söyledi:

“Hani demokrasi anlayışınız? Siz bir yerde, bir makama geldiğiniz zaman demokrasiyi rafa kaldırırsınız. Sayın Özel’e söylüyorum, ara Ekrem İmamoğlu’nu sor, neden eylül ayından itibaren meclisin 5 gün çalışmasıyla ilgili verdiğimiz grup önerisini gündeme almıyor? Hangi hakla, hangi yetkiyle bunu yapıyor? Ali kıran baş kesen gibi adam, izleyin meclis toplantılarını, böyle rezillik olur mu? 174 üyesi bulunan AK Parti grubunun önerisini gündeme almıyor. Dert ne? Meclis 5 gün çalışmasın. O Meclis çalışacak arkadaşlar. Milletin verdiği yetkiyi meclis üyelerimiz sonuna kadar kullanacak.”

İMAMOĞLU’NA ZAVALLI DEDİ

CHP Grup Başkanvekili Özel, yeniden söz alarak, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki Grup Başkanvekiline “zavallı” diyerek, onun hakkının TBMM’deki AKP Grup Başkanvekili tarafından savunulduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarının yüzde 87’sinde imar komisyonundan gelen plan tadilatlarının görüşüldüğünü belirten Özel, İmamoğlu’nun, söz konusu kararıyla, “Yüzde 87 sizin olsun biz iki günde toplantıları hallederiz” demek istediğini ifade etti.

Muş, Özel’in bu sözleri üzerine, İmamoğlu’na “zavallı” dedi.  Muş, “Ekrem zavallı. Çünkü bir partinin verdiği grup önerisini gündeme almaktan korkuyor. Ne hadle? Hangi yetkiyle? Böyle bir yetkisi yok. 5 gün çalışmaktan korkuyor. Niçin korkuyorsun? O zaman biz de burayı hiç mi çalıştırmayalım? İki gün yetiyorsa… Böyle bir yetki var mı arkadaşlar?” ifadelerini kullandı.

Çalışma süresine meclisin karar verebileceğini vurgulayan Muş, “Anlatmak istediğim şudur, CHP budur. CHP’nin demokrasi anlayışı, bir yerde gücü eline geçirene kadardır. Köprüyü geçene kadar CHP ‘demokrasi’ diye bağırır, ‘Hak, hukuk, adalet’ der. CHP bir yere geldikten sonra bunların tamamını unutur. Eylülden itibaren o meclis 5 gün çalışacak. Ekrem ister o tarafa kaçsın, ister bu tarafa kaçsın, o Meclis 5 gün çalışacak, aklınıza sokun bunu” diye konuştu.