AKP'li Mehmet Metiner: Kayseri Türkiye'nin Pensilvanyası'dır

AKP'li Metiner, partisi için "AK Parti'de bildiğimiz kadarıyla FETÖ'cüleri temizledik ama kriptolar için aynı şeyi söyleyemeyiz, kimse söyleyemez.” dedi.

AKP'li Mehmet Metiner: Kayseri Türkiye'nin Pensilvanyası'dır

AKP eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, Kayseri’de yayın yapan bir televizyon kanalına konuk oldu. Metiner canlı yayın programında Kayseri’deki Fethullahçı yapılanmanın durumundan bahsederken bütün bir kent için ‘Türkiye’nin Pensilvanyası’ ifadesini kullandı.

Canlı yayında gazeteci İlter Sağırsoy’un sorularını yanıtlayan Mehmet Metiner, “Kayseri Türkiye’nin Pensilvanyası’dır. Orada ne oluyor bitiyor hepsini biliyorum. Kayseri’de eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular döneminde FETÖ ile çok ciddi mücadele verildi. FETÖ ile mücadele öyle her babayiğidin harcı değildir. Bunu Kulular müdürüm yürekten ve herşeyi göze alarak vatan için millet için yaptı” diye konuştu.

“BİLDİĞİMİZ KADARIYLA TEMİZLEDİK”

“AKP içinde de hâlâ kripto FETÖ’cülerin olduğu inancı taşıdığını” belirten Metiner şunları söyledi:

“Bu FETÖ’cüler ahtapot gibi buradan kolunu kesiyorsunuz öbür taraftan bir başka oluşumun içine girip oradan partiye sızabiliyorlar. Ama yılmadan bunlarla mücadeleye devam edeceğiz. AK Parti’de bildiğimiz kadarıyla FETÖ’cüleri temizledik ama kriptolar için aynı şeyi söyleyemeyiz, kimse söyleyemez.”

Metiner’in sözünü ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kulular, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne veda yemeğinde ‘FETÖ’ yapılanması için “Bitmeyi bırakın yeniden yapılanmaları var ve biz bunu sonuna kadar kararlılıkla mücadelemizi devam ettireceğiz” demişti: