AKP'li Mahir Ünal: Önümüzdeki 100 yıl Türkiye’nin bir sınır sorunu kalmamıştır

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları ile "Türkiye’nin sınır güvenliği sorununun 100 yıl çözümlendiğini" söyledi.

AKP'li Mahir Ünal: Önümüzdeki 100 yıl Türkiye’nin bir sınır sorunu kalmamıştır

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kitap ve Kültür Fuarı’nı ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin kuzeyine düzenlenen operasyonların önemli olduğunu dile getiren Ünal, “Türkiye’nin sınırlarının Amerika, Rusya ve Avrupa Birliği nezdinde teminat altına alındığını” belirtti.

“Türkiye’ye kefen biçenler en nihai şekilde bitirilmişledir.” diyen Ünal, Yani, Türkiye’nin sınırlarıyla oynayanlar, Türkiye’nin üniter yapısı ve Misak-ı Milli’nin yapısıyla oynayanlar, Türkiye’nin haritasını tekrar tekrar çizenler bunların hepsi tarihin çöp sepetine atılmıştır. Önümüzdeki 100 yıl Türkiye’nin bir sınır sorunu kalmamıştır. Türkiye’nin toprak bütünlüğü sorunu kalmamıştır. Türkiye’nin bölünmesiyle ilgili bir meselesi de kalmamıştır. Özellikle Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı Türkiye’nin sınır güvenliği sorununu önümüzdeki 100 yıl çözmüştür. Türkiye’den talep eden bir takım çapulcu, bölücü, paçavra ve terörist bozuntuları da artık tarihin çöplüğünde yerini almıştır. Türkiye, Amerika-Rusya-Avrupa Birliği nezdinde Türkiye’nin sınırlarını teminat altına almıştır” diye konuştu.