AKP'li Külünk: Her an kamikaze dalışı bekleyin, 15 Temmuz gibi her an

Yerel seçimlere kısa bir süre kala iktidarın korku pompalayarak oy tabanını diri tutma çabaları AKP'li Metin Külünk'ün "kamikaze" uyarısıyla devam ediyor.

AKP'li Külünk: Her an kamikaze dalışı bekleyin, 15 Temmuz gibi her an

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen AKP eski milletvekili Metin Külünk, Türkiye’nin “Her an kamikaze dalışı” tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Kırşehir’deki bir toplantıda gençlere seslenen Külünk, “Çok net söylüyorum; her an kamikaze dalışı bekleyin, 15 Temmuz gibi her an!” dedi.

Metin Külünk’ün konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin önündeki engelleri kaldırdı, vazifesini yaptı ama Türkiye’de İslami camialar vazifesini yapamadı. Alanı bu örgüt doldurdu. Aynı hatada ısrar edersek şimdi kim doldurur alanı; Deizm doldurur. 10 sene sonra Türkiye’de şu cümleyi duyarsınız, ‘Laikliği yeni tanımı; Tanrının yer yüzünde işi yok, Tanrı yer yüzünü terk etti. Ahiretin tanımı; Bu dünyada yaşayabileceğiniz her şeyi yaşayın.’ Müslümanların varlık paradigması tükendi. Bu kafayla da Batının uygarlık olarak geldiği bu noktada ki paradigmasına mecali yok Müslümanların.

Devlet devrede olmalı. Savunma Sanayinde devletin izlediği model doğru. Özel sektörün önünü açıp devleti merkeze koyup projelendiren ve yöneten bir sistem savunma sanayi çünkü beraberinde birçok sektörü tetikleyecek ama kafamızı kaldıramıyoruz ki… Çok net söylüyorum; her an kamikaze dalışı bekleyin, 15 Temmuz gibi her an! Onun için devlet olmalı, Karma ekonomi olmalı. Tarımda derlenip toparlanıncaya kadar devlet müdahale etmeli.”