AKP'li İsmet Yılmaz'dan ayrımcılık itirafı: Arkasında Erdoğan olan kimse o daha çok hizmet desteği alır

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, "Arkasında, bakanları olan, arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan olan kim ise daha çok hizmet getirir" dedi.

AKP'li İsmet Yılmaz'dan ayrımcılık itirafı: Arkasında Erdoğan olan kimse o daha çok hizmet desteği alır

AKP’nin Sivas Büyükşehir Belediyesi başkan adayına oy isterken kullandığı, “Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz olacak” ifadesi ile büyük tepki çeken AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, yeni bir açıklamasıyla gündem oldu.

Sivas’ta AKP’nin Koyulhisar adayı İlhan Eren için oy isteyen Yılmaz, yaptığı toplantıda çevresindekilere, “Kardeşlerim kimle daha fazla hizmet gelir? Arkasında, bakanları olan, arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan olan kim ise daha çok hizmet getirir” doğru mu?” sorusunu yöneltti.

Yılmaz, MHP’nin Koyulhisar adayı Osman Epsileli için “Diğer kardeşlerimiz de hizmet getirebilir ama bir getirir üç getirir. Ama İlhan Başkan 10 getirir” sözlerini sarf ederek kamu kaynaklarının kullanımında ölçünün kendi partileri olduğunu açık etmiş oldu.

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hükümetle uyum içerisinde çalışacak, hükümetten destek alabilecek bir kardeşimizin belediye başkanı olması lazım. O da İlhan başkandır. Kimse, ‘Koyulhisar’ın kaynakları yeterlidir’ diyebilir mi? Ankara’dan destek almak lazım. Bu desteği İlhan başkan alır.”