VİDEO | AKP'li Gülpınar utanmadı: Dini neden kullanmayayım, sen de kullan?

AKP Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, partisine oy vermenin "imanın gereği" olduğu iddiasını savunmaya devam ederken, herkese "dini kullanma" tavsiyesi yaptı.

VİDEO | AKP'li Gülpınar utanmadı: Dini neden kullanmayayım, sen de kullan?

AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, “AKP’ye oy vermeyi imanın gereği” saydığı sözlerini savundu, üzerine de siyasette dini kullanmanın gayet normal bir durum olduğunu söyledi.

Şanlurfa’da bir otelde basın toplantısı düzenleyen Gülpınar, kendisinin dini siyasete alet etmekle suçlanmasını anlamadığını belirterek, “Neden kullanmayayım ki arkadaşlar? Sen de kullan. Din benim tekelimde olan birşey değil. AK Parti’nin tekelinde olan birşey değil. Bunu herkes kullanabilir.” dedi.

Kendisinin Avrupa Parlamentosu’ndaki konuşmalarında da sürekli dine referans yaptığını söyleyen Gülpınar, “Geçmişinde Katolik olan, bugün agnostizmi savunan, son derece İslam düşmanı ve İslam düşmanlarıyla beraber hareket edip İslamofobianın Avrupa’da vesile olan politikacıların bulundukları ortamlarda bu atıflarda bulunmak bir eksiklik olabilir mi?” dedi.