AKP'li Fatih Tezcan: 'Ezanı protesto' yalanının sebebi, yarın bir kadın derneği basılıp kan akıtılırsa anlaşılır

İstiklal Caddesi'ndeki 8 Mart yürüyüşünde "kadınların ezanı protesto ettiği" iddiasını AKP'li Fatih Tezcan yalanladı. Ancak yalanı ortaya atanın iktidarın medyası olduğunu kabul etmeyip "derin güçler" iddiasında bulundu.

AKP'li Fatih Tezcan: 'Ezanı protesto' yalanının sebebi, yarın bir kadın derneği basılıp kan akıtılırsa anlaşılır

31 Mart seçimleri öncesi konuşmalarında gericiliğin gazına basarak sık sık din ve milliyet üzerinden hedef gösteren ifadeler kullanan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugünkü Adana mitinginde de 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ‘Feminist Gece Yürüyüşü’nü hedef almış ve yürüyüş sırasında “ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik edildiğini” öne sürmüştü.

Özellikle dün akşamdan beri iktidar medyasının ve eşzamanlı olarak gericilerin seçim öncesi yeni bir ‘Kabataş yalanı’ uydurup AKP’ye oy devşirmek için oluşturduğu sözkonusu kampanya Erdoğan’ın da katkısıyla doruğa ulaşırken, iktidarın sosyal medyadaki önde gelen bir yandaşından “sürpriz” bir çıkış geldi.

Hemen her gün bir başka provokatif paylaşımıyla tepki çeken AKP’li Fatih Tezcan’dan söz ediyoruz. Tezcan, Twitter hesabından olayın gerçek yüzünü anlattı. Yürüyüşü yapan kadınları “Sözde Kadın özde Kaos Hareketi” diye hedef almadan edemeyen yandaş isim, “Ancak burada ‘ezanı protesto’ yok. Polis yürüyüşü durdurdu sanıyorlar, Polisi protesto için düdük çalıp gürültü yapıyorlar ve kendi gürültülerinden ezanı duymuyorlar. İşin aslı bu.” dedi.

‘DERİN GÜÇLER’iN İŞİYMİŞ!

Tezcan’ın bu “doğruculuğu” elbette kadınların hedef alınmasının önüne geçmek için değildi. Yandaş isim olayı “tehlikeli yalan” olarak nitelediği ikinci paylaşımında “Yarın bir Kadın Derneği basılıp kan akıtılırsa, bu ezanı protesto yalanının sebebi o zaman anlaşılır.” derken, yalanı üretenin ise “derin güçler” olduğunu öne sürdü. Oysa sözkonusu provokatif yalanı üretenin de köpürtenin de iktidar erkleri ve medyasının ta kendisi olduğu şüphe götürmüyor.