AKP'li Ersoy Dede: CHP'nin büyükşehirleri kazanması çok iyi bir şey, artık 'darbeci' olmayacaklar

AKP'li yazar Ersoy Dede, CHP'nin büyükşehirlerde seçimi kazanmasını "çok iyi birşey" olarak yorumladı. Dede ""Artık biliyorlar ki ‘icabında’ seçim kazanılabilir… Bu durum, o kitleyi biraz rahatlatacaktır." dedi.

AKP'li Ersoy Dede: CHP'nin büyükşehirleri kazanması çok iyi bir şey, artık 'darbeci' olmayacaklar

Star gazetesi AKP’nin 31 Mart seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Ankara ve İstanbul’u kaybetmesini ‘Sandıkta darbe’ manşetiyle görüp 15 Temmuz darbe girişimine benzetirken, gazetenin yazarı Ersoy Dede’den daha “farklı” bir yorum geldi.

Ersoy Dede “Adam kazanmış mı?” başlıklı yazısında, “CHP; İzmir’de, Ankara’da seçim kazandı. İstanbul tartışması bittiğinde belki o da yazılacak başarı hanesine.” derken, bu sonuçların CHP seçmeninin de “partilerinin seçim kazanabildiğini” göstermesi bakımından “çok iyi birşey” olarak yorumladı.

Yazısında, Gezi direnişinde sokağa çıkan milyonları “darbeci” ilan eden Dede, milyonların siyasi temsiliyetini de CHP’ye indirgeyerek  “Artık biliyorlar ki ‘icabında’ seçim kazanılabilir… Bu durum, o kitleyi biraz rahatlatacaktır.” ifadelerini kullandı.

Dede’nin köşesinde “CHP’nin seçim kazanması da AK Parti’nin seçim kaybetmesi de iyidir” başlıklı bölüm şöyle:

“CHP; İzmir’de, Ankara’da seçim kazandı. İstanbul tartışması bittiğinde belki o da yazılacak başarı hanesine. Yani CHP seçmeni artık partilerinin, (tıpkı AK Parti gibi) seçim de kazanabildiğini gördü. Bu çok iyi bir şey… Bakın Gezi kalkışmasındaki bazı gençlerin motivasyonu da 15 Temmuz darbe girişiminin Bağdat Caddesi’nde alkışlanması da şerefine kadehler kaldırılması da hep CHP’den umudun kesilmesi nedeniyle oluyordu… Bugünün CHP’lilerini ‘darbeci’ yapan biraz da buydu… Partileri seçim kazanamıyordu… Ve yakın gelecekte kazanma ihtimalleri de yoktu… Artık biliyorlar ki ‘icabında’ seçim kazanılabilir… Bu durum, o kitleyi biraz rahatlatacaktır. AK Parti’de de tam tersi… Ne olursa olsun nasıl olsa vatandaş oy veriyor rahatlığı içinde olan bazı siyasetçiler herhalde bu tabloya bakıp, ‘seçim de kaybedilebiliyormuş’ demiş olmalılar… Lider sabahtan akşama günde 8 miting yaparken yan gelip yatanlar, millete hizmet makamının yan gelip yatma yeri olmadığını sanırım artık farketmişlerdir…”