AKP'li Ersoy Dede Alpay'ı suçladı: 'Sözlerim maksadını aştı' demek yerine tüy dikti

AKP'li yazar Ersoy Dede, konseri sırasında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Berkin Elvan’ın fotoğraflarının gösterilmesi üzerine "Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen bu güzel insanlara gelsin" dediği belirtilen usta sanatçı Alpay'ı hedef aldı. Dede, usta sanatçının "maksadımı aştım" demek yerine sözlerinin arkasında durmasını "cahilliğinin kanıtı" diye niteledi.

AKP'li Ersoy Dede Alpay'ı suçladı: 'Sözlerim maksadını aştı' demek yerine tüy dikti

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı Ersoy Dede, bir konserinde Denizler’e ve Berkin Elvan’a ithafen “Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen bu güzel insanlara gelsin” dedi diye hakkında ‘terör’ soruşturması başlatılan usta sanatçı Alpay’ı sözlerinin arkasında durması nedeniyle hedef aldı.

Yandaş yazar, bugünkü köşesinde “Alpay’dan terörist çıkmaz ama bu yorum yanlış bir yorumdur” ara başlığıyla ele aldığı konuda Alpay’dan “terörist ya da terör destekçisi çıkarmanın zorlama bir iş olacağı”nı belirtirken usta sanatçının “Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen insanlara gelsin” demesinin ‘cahillik’ ve ‘insafsızlık’ olduğunu öne sürdü. Daha da ileri giden yandaş isim, Alpay’ın sözleri nedeniyle soruşturma açılmasının ardından yaptığı açıklamayı da “doğru” bulmadı ve sanatçının “Sözlerim maksadını aştı” demesi gerektiğini belirtti.

İşte Dede’nin yazısında o bölüm:

“Şarkıcı Alpay’a terör soruşturması başlatılmış. Sebebi bir konseri sırasında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmaya çalışması. Anmaya çalışması diyorum zira becerememiş. Bugüne kadar Deniz Gezmiş’i konser sahnesinde andığı için kimse hakkında terör soruşturması açılmadı. Çünkü hiçbiri Deniz Gezmiş’i; “Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen insanlara gelsin” diye anmadı. Kabul, Alpay’dan terörist ya da terör destekçisi çıkarmaya kalkmak zorlama bir iş olur. Fakat Alpay da kabul etsin ki, 12 Mart koşullarını değerlendirirken böyle bir ifade kullanmak en hafif tabirle ‘cahilce’ olmuş. Deniz Gezmiş’i ayrıca tartışırsın. Sonuçları itibariyle de idam hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir durum. Buradan yola çıkarak “devlet tarafından zalimce katledilen” demek de insafsızcadır. ‘Sözlerim maksadını aştı’ demek yerine tüyü dikecek yer aramak da cahilliğin kanıtıdır.”

83 yaşındaki sanatçı, açılan soruşturma kararı üzerine yaptığı açıklamada “Eğer Gezmiş ve arkadaşlarına, Berkin Elvan’a şarkı ithaf etmek, Gezi direnişini savunmak terörse ben teröristim. Bunu her yerde söylerim” ifadelerini kullanmıştı.