AKP'li Erkan Tan: İmamoğlu'na bir parça saygısızlık yaptım, bu da suç değil...

AKP'li "spiker" Erkan Tan, "evrakta sahtecilik"le suçladığı ve "oğlum" diye hitap ettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisinden şikayetçi olunca, "Belki bir parça saygısızlık var... Bu da suç değil..." dedi.

AKP'li Erkan Tan: İmamoğlu'na bir parça saygısızlık yaptım, bu da suç değil...

AKP’nin televizyon kanalı A Haber’in “mehterci” provokatör spikeri Erkan Tan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na Anıtkabir Özel Defteri’ne ‘İBB Belediye Başkanı’ diye imza atması sonrası, “Ya adam evrakta sahtecilik yapıyor be, daha değilsin ki Ekremciğim sen, daha başkan olmadın oğlum” demişti.

İmamoğlu ise karşılık olarak, Tan’la birlikte benzer şekilde kendisini hedef alan Kurtuluş Tayiz ve Ahmet Kekeç gibi isimleri Basın Konseyi’ne şikayet etmişti.

Erkan Tan ise İmamoğlu’nun bu adımına karşılık yazısında, Basın Konseyi diye bir kuruluşu tanımadığını belirtirken, “Bu kuruluşun verdiği kararları haksız, hukuksuz ve yanlı buluyorum. Üyelerinin neredeyse tamamı, bu fakirin yaşam biçimine, inançlarına, siyasi görüşü ve duruşuna, düşman derecesindeki kişiler…” dedi.

Yandaş isim, yazısında cesaretinin nereden geldiğini gösterircesine ifadelerle de “Kendisine, “oğlum” demişim… Tehdit yok… Hakaret yok… Küfür yok… Şantaj yok… Sadece, belki bir parça saygısızlık var… Bu da suç değil…” dedi.

Tan’ın yazısında o bölümler şöyle:

“Ekrem Bey’in avukatları, Ahmet Kekeç, Cemil Barlas, Kurtuluş Tayiz ile bendeniz Erkan Tan ve daha belki de bilemediğimiz başka meslektaşlarımızı, Basın Konseyi’ne şikayet etti. Kepazelik şu ki; bu kuruluş, kendisini tanımayan, varlığını bile kabul etmeyen hatta tam karşısında yer alan bizleri yargılamaya yelteniyor.

Ahmet Kekeç üstadımızın ifadesi ile; “Basın Konseyi’nin yolladığı “varaka”yı afiyetle yırtıp çöp kutusuna attım…” Sadece devletin tekelinde bulunan yargılama yetkisini kullanmaya kalkışan bir yapı…
Ben bu kuruluşa üye değilim. Daha doğrusu, böyle bir kuruluş tanımıyorum. Çalışmalarının desteklemiyorum. Tam tersine, kendisinin, bütün çalışmalarının ve kararlarının aleyhine bir tavrım ve duruşum var. Bu kuruluşun verdiği kararları haksız, hukuksuz ve yanlı buluyorum. Üyelerinin neredeyse tamamı, bu fakirin yaşam biçimine, inançlarına, siyasi görüşü ve duruşuna, düşman derecesindeki kişiler…

İMAMOĞLU: ÇALINMIŞ OYLARLA MAZBATA SAHİBİ OLDU…
Ekrem İmamoğlu’na gelince…
Kendisine, “oğlum” demişim… Tehdit yok… Hakaret yok… Küfür yok…
Şantaj yok… Sadece, belki bir parça saygısızlık var… Bu da suç değil… Çünkü adam saygın değil…
Kendisine oy vermemiş olanların oylarının, kendi hanesine yazılmasını isteyen birisi, saygın olabilir mi…? O an için sahip olmadığı ünvan ile Anıtkabir defterine imza atan birisi saygın olabilir mi…? Öyle değil mi…? “