Erdoğan: F-35 uçakları konusunda yaşananlar, bizim bu alandaki kararlığımızı daha da artırmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı teslim töreninde konuştu. "F-35 uçakları konusunda yaşananlar, bizim bu alandaki kararlığımızı daha da artırmıştır." dedi

Erdoğan: F-35 uçakları konusunda yaşananlar, bizim bu alandaki kararlığımızı daha da artırmıştır

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesi kapsamında üretilen 4’üncü ve son Ada sınıfı korvet gemisi olan TCG Kınalıada’nın (F-514), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Proje ortağı olduğumuz F-35 uçakları konusunda yaşananlar, bizim bu alandaki kararlığımızı daha da artırmıştır.Türkiye’nin savunma sanayi alanında son dönemde katettiği mesafe istiklaline ve istikbaline daha güvenli bakmasını sağlamıştır.Gemi makinelerinden deniz toplarına, füzelere, torpidolara, elektronik sistemlere kadar her alanda yerli ve milli imkanları en üst seviyeye çıkarmakta kararlıyız.Türkiye bugün dünyada bir savaş gemisini milli imkanlarıyla tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkeden biri olmuştur.Son dönemde dünya ve Akdeniz’de yaşanan hadiseler bize her alanda olduğu gibi denizlerde de çok daha güçlü olmamız gerektiğini işaret ediyor”

“İNANCIMIZDA GÜÇLÜNÜN HAKLI DEĞİL, HAKLININ GÜÇLÜ OLDUĞU BİR DÜNYA VAR”

Hedefimiz 2023’te savunma sanayii alanında dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmaktır. Zihnimizde tek senaryo var, hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Mazlumun yanında olmaya devama edeceğiz. Bizim inancımızda güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğu bir dünya var.

“MADEM UYUYAN DEVİ UYANDIRDILAR SONUÇLARINA KATLANACAKLAR”

Gemi makinelerinden deniz toplarına, füzelere, torpidolara, elektronik sistemlere kadar her alanda yerli ve milli imkanları en üst seviyeye çıkarmakta kararlıyız.Türkiye’nin savunma sanayi alanında son dönemde katettiği mesafe istiklaline ve istikbaline daha güvenli bakmasını sağlamıştır.Nasıl İHA’larımızı, SİHA’larımızı, uydularımızı geliştirip, uçurduysak inşallah kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız. Hep söylediğim gibi, başaramayacaklar. Madem uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına da katlanacaklar.