AKP'li Çelik duyurdu: Erdoğan'dan termik santral yasasına veto

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, termik santralların filtresiz çalışmasına olanak sağlayan yasayı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veto ettiğini söyledi.

AKP'li Çelik duyurdu: Erdoğan'dan termik santral yasasına veto

Türkiye’nin gündemine oturan termik santrallere baca filtresi erteleme kararının büyük tepki uyandırması sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan veto geldiği açıklandı.

Kararı AKP Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu. Bugün yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının gündemine ilişkin konuşan Ömer Çelik, şunları söyledi:

-Termik santrallere birkaç sene daha süre tanınmasını içeren yasa teklifi Cumhurbaşkanımız tarafından veto edilmiştir. Cumhurbaşkanımız çevre konusunda hassasiyetini göstermiştir.

-Geçen haftayı yoğun bir gündemle geçirdik. En önemlisi CHP tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına atılan bir iftiraydı. Önce yalan haberi yapanlar bu haberin arkasından çekildi. Cumhurbaşkanlığı makamından özür dilemeleri gerekiyor.

NATO ZİRVESİ

-Cumhurbaşkanımız NATO zirvesinde ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere liderleriyle görüşecek. Türkiye’nin güvenliğinin korunması konusundaki bütün tezlerimiz sahada ve masada gücünü korumaya devam etmektedir.

MACRON’A TEPKİ

-Çifte standardın başını çeken liderlerin başında Macron geliyor. Barış Pınarı Harekatı’na en çok karşı gelen ve terör örgütü temsilcilerini en çok destekleyen lider Macron oldu. Tek taraflı yaptıkları operasyonlarda bile NATO’ya çağrı yapıyorlar. Yaptığımız çağrıya karşı gelmeleri onların bu çifte standardını gösteriyor.

SOYLU’NUN ‘ADİL ÖKSÜZ’ÜN YERİNİ BİLİYORUZ’ AÇIKLAMASI

Tabii ki yeri söyleyemeyiz. Devlet bilgisi olduğundan paylaşılması doğru olmaz. Bakanımızın ortaya koyduğu irade şudur. FETÖ’ye yönelik mücadelede herhangi bir tavsama yoktur. Peşinde olduğumuz kim varsa biliyoruz ele geçirmeye çalışıyoruz. Bu mücadele devletin kılcal damarlarından temizlenene kadar sürecektir.

CHP’Lİ BAŞKANLARIN ‘KAMU BANKALARINDAN KREDİ ALAMIYORUZ’ ELEŞTİRİSİ

Bankaların kendi işleyişidir. Ekonominin, bankacılığın kuralları var. Siyasi bir yorum yapmak yanlış olur. BahsettiğiniZ belediyelerle ilgili değerlendirme yapmak istemem çünkü bilmiyorum. Bankalar değerlendirip karşılık veriyordur. Bizim belediyelerimizin de talepleri oluyor. Bazıları yerine geliyor bazıları gelmiyor. “Borçlandıralım da şunları yapalım” derken nihayetinde şehrin geleceğinden çalıyorsunuz. Şehrin yararına görmediğimiz işlere muhalefet ederiz.