AKP'li Canikli buyurdu: İmam hatipler kapatılmasaydı 15 Temmuz ortaya çıkmazdı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, 'İmam hatipler kapatılmamış olsaydı 15 Temmuz hain darbe girişimi ortaya çıkmazdı." dedi.

AKP'li Canikli buyurdu: İmam hatipler kapatılmasaydı 15 Temmuz ortaya çıkmazdı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, ‘Önder Gençlik Buluşması Programı’ kapsamında Aksaray’a geldi. Aksaray Anadolu Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa katılan Canikli, burada bir konuşma yaptı.

Canikli konuşmasında ‘FETÖ’nün önünün açılmasının imam hatip ortaokullarının kapatılmasına denk geldiğini ileri sürdü.

“İmam hatip okulları kapatıldı, yani çocuklarına dini eğitim aldırmak isteyen muhafazakar ailelerin çocuklarını gönderebilecekleri bir okul kalmadı.” iddiasında bulunan Canikli “FETÖ geldiği için, FETÖ’yü çıkardılar. FETÖ bu açığı kapatmak için ‘ben varım’ dedi. Yani muhafazakar ailelere, ‘Çocuklarınızı bana gönderin, ben onlara sizin istediğiniz İslami eğitimi vereceğim’ dedi. Daha önce imam hatip okullarına giden bütün çocuklar hepsi FETÖ’nün okullarına yönlendi. Bütün altın kuşak heba edildi FETÖ örgütü tarafından. Gençler, harp okullarında, üniversitelerde, kamuda FETÖ tarafından mankutlaştırıldı ve tamamen ortadan kaldırıldı. 15 yılda FETÖ’nün etkisiz hale getirdiği, FETÖ terör örgütünün etkisiz hale getirdiği bu 15 yıllık eksik kuşağın eksikliğini her zaman hissettik, hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Canikli, “Bir başka ifade ile imam hatipler kapatılmamış olsaydı 15 Temmuz hain darbe girişimi ortaya çıkmazdı. Çünkü onu yapacak olan altın kuşak, altın gençlik imam hatip okullarında bağımsız özgür Müslüman olarak ortaya çıkacaktı.” diye konuştu.