'AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi konser ve tiyatroları iptal etti'

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda üç aylık süre içinde yapılması planlanan tiyatro ve konser etkinliklerini gerekçesiz iptal ettiği öne sürüldü.

'AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi konser ve tiyatroları iptal etti'

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında, Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılması planlanan tiyatro ve konser etkinlerini iptal ettiği iddia edildi.

Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda üç aylık dönem içerisinde Sıla, Duman, Sertap Erener, Erol Evgin, Ahmet Aslan – Grup Abdal, Manuş Baba, Candan Erçetin gibi isimlerin konserleriyle sahne alması planlanıyordu.

Aynı şekilde bu dönem içerisinde usta sanatçı Ferhan Şensoy’un “Ferhangi Şeyler”, Erkan Can ve Cem Davran’ın oynadığı “Alevli Günler” ile BKM’nin oyunu “Güldür Güldür” ve “Kral Şakir” isminde bir çocuk tiyatrosunun da yer aldığı oyunlar sahnelenecekti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, etkinliklerin iptal edildiğine dair bilgi aldığını açıkladı. Gelişmeye ilişkin kendisine gelen bilgiyi sosyal medya hesabından paylaşan CHP’li vekil, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne “Bana böyle bir bilgi geldi.. Neden” diye sordu. Ancak belediyeden kararın gerekçesine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Konser ve tiyatro etkinliklerine yönelik iptal kararı iddiası akıllara AKP Genel Merkezi’nden belediyelere gönderildiği belirtilen genelgeyi getirdi. Sözkonusu genelgede AKP’li belediyelerin düzenlediği festivallerde “AK Parti’nin değerleriyle, misyonuyla ve davasıyla bağdaşmayan isimlere yer verilmemesi” isteniyordu.