AKP'li Burhan Kuzu ile CHP'li Sezgin Tanrıkulu arasında 'Zindaşti' tartışması

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile AKP'li Burhan Kuzu arasında sosyal medyada 'Zindaşti' tartışması yaşandı.

AKP'li Burhan Kuzu ile CHP'li Sezgin Tanrıkulu arasında 'Zindaşti' tartışması

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi ve eski AKP üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu,  CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ya yönelik ”CHP’li Sezgin Tanrıkulu, utanmadan sıkılmadan insan haklarından bahsediyor. Terörist cenazesinde sen, PKK’nın, DHKP-C’nin avukatı sen, CIA ajanı sen. Tanrıkulu musun yoksa teröristlerin kulu mu?” ifadelerinde bulundu.

Tanrıkulu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddiasının ardından geçtiğimiz günlerde Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Kuzu’ya “Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız ve çırpınıyorsunuz.” sözleriyle yanıt verdi. Kuzu’nun sözlerinin suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını ifade eden Tanrıkulu, ”İtiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın!Suç duyurusu ve tazminat davaları da geliyor!” dedi.

Tanrıkulu’nun yanıtının ardından Kuzu, Zindaşti olayının 7 yıl önce yaşandığını ve kendisiyle ilgili bir şey yokken peşinen suçlandığını şu sözlerle savundu:

”Sen de zerre kadar hakkaniyet ve adalet. Duygusu olsaydı,ortda benimle ilgili hiç bir şey yokken böyle peşinen suçlamazdın.Adam yatırım yapmak istemiş bana getirmişler 7 Yıl önce .Vatandaşlık talebinde bulunmuş.Emniyet sıkıntı var deyince aman kalsın vermeyin dedim.Alamadı.”

Kuzu, son olarak ”Sen bir köşe yazarının ifadelerini doğru kabul edip kesin yargıya varıyorsun.Hakim hakkında açılan soruşturmada ‘bana kimse telefon filan açmadı,bir şey demedi’ diyor.Buna ne diyeceksin?Senin hukuk anlayışın böyle zan üzerine midir?” dedi.