AKP'li Bostancı: KHK'lılar diye bir grup yok, çok farklı nitelikler taşıyan insanlar var

Bostancı, "Bunlar kolay işler değil. Terörle mücadele ediyorsun, ucu bucağı belli olmayan bir örgütle mücadele ediyorsun." dedi.

AKP'li Bostancı: KHK'lılar diye bir grup yok, çok farklı nitelikler taşıyan insanlar var

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ilk gündemlerinden biri olması beklenen yargı paketinde “15 Temmuz sonrası işten atılan KHK’lılara af” konusunun yer almayacağı belirtildi.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Meclis’in açılış gününde, “Öyle bir şey olmaz” diyerek Hükümet’in politikasına açıklık getirdi.

Bostancı, bugün konuk olduğu özel bir televizyonda “KHK’lılara af gelecek mi?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Öyle bir şey olmaz. Bu işin propagandası ile hukuk temelindeki uygulaması, şüphesiz birbirinden farklı olacaktır. KHK’lılar diye bir grup yok. Çok farklı nitelikler taşıyan insanlar var. Kimisine ilişkin delil bulunamamış beraat etmiş ama devlet aklında bir şüphe kalmış, onunla çalışmak istemiyor mesela. Kimisi için, hakikaten herhangi bir bir şey yok, tanıklar üzerinden suçlamalar olmuş… Bunları birbirinden ayırmak için mekanizmalar kurduk. Bunlar kolay işler değil. Terörle mücadele ediyorsun, ucu bucağı belli olmayan bir örgütle mücadele ediyorsun.”

AKP  “yargı reformu” adı altında hazırladığı pakedi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile paylaşmıştı.

EYT KONUSU: SİYASET YAPMAK İSTİYORLAR

AKP’li Bostancı, Gazete Duvar‘ın aktardığına göre, EYT konusunda ise “Türkiye’nin emeklilik sistemine ilişkin bir çalışma, çok gerçekçi olunması gerekir. Emekli olanların sayısını finanse edecek kadar çalışan olması lazım. Sorunu ne çözebilir buna bakılıyor” diye konuştu.

Bostancı CHP’nin EYT konusunda bir araştırma komisyonu kurulması teklifini gündeme getireceği konusunda şunları söyledi:

“İşin gerçeği herkes siyaset yapmak istiyor. Bu konu komisyon kurulmasını gerektiren bir husus değil. Esasen muhalefetin de bu konuda çözüm için ne söylediği pek belli değil. Ne diyorlar, ‘Emekli edelim verelim’, bu şuna benziyor. ‘Köylü kardeşlerim buğday fiyatlarını arttıralım’ dediniz. Sonra şehirlilere dönüp, ‘kardeşim ekmeği neden bu kadar pahalıya alıyorsunuz indirelim ekmek fiyatlarını’ böyle bir akılcılık üzerine belli kesimleri memmun ediyor gibi görünebilirsiniz ancak arada illiyet bağı yok.”