AKP’li belediyenin araç kiralama ihalesini AKP’li vekil kazandı

“29 binek araç, 35 adet 4X4 araç, 37 adet kamyonet, 67 adet 4X4 Pickup, 31 kamyonet ve 2 minibüsten oluşan araç kiralama işi, AKP Milletvekili Vahit Kiler'in ortağı olduğu Tureks firmasına verildi."

AKP’li belediyenin araç kiralama ihalesini AKP’li vekil kazandı

AKP’li Yücel Yılmaz’ın başkanı olduğu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü’nce yapılan araç ihalesi sonuçlandı. İhaleyi, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in ortağı olduğu şirket kazandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, AKP’li belediyenin ihalesine tepki gösterdi. Aytekin şunları söyledi:

“29 binek araç, 35 adet 4X4 araç, 37 adet kamyonet, 67 adet 4X4 Pickup, 31 kamyonet ve 2 minibüsten oluşan araç kiralama işi, AKP Milletvekili Vahit Kiler’in ortağı olduğu Tureks firmasına verildi.

Şartnameye bakınca, lüks araçların kiralandığı da görülüyor. Asli görevi kanalizasyon ve su hizmeti olan bir belediye şirketinin bu işleri yapmak yerine 36 milyon lirayı araç kiralamaya harcıyor.”

İLK DEĞİLMİŞ

AKP’nin her konuda olduğu gibi bu konuda da kendi zenginini yaratmayı başardığını söyleyen Aytekin “Tüm bu araç kiralamaları için, 36 ay için 36 milyon TL ödeyecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, daha evvel de aynı firmaya 19 milyon TL’lik ihale vermişti.” deyip şunları ekledi:

“Yaz aylarında bile şehrin merkezinde altyapı sorunları yaşanırken, şehrin suları kesilmişken, asli görevi kanalizasyon ve su hizmeti olan bir belediye şirketinin bu işleri yapmak yerine 36 milyon TL’ye ihaleye çıkması araç kiralamaya ayda 1 milyon TL vermesi akıl ve mantıkla açıklanacak bir durum değil.”

Tureks şirketi, Afyon, Denizli ve Tekirdağ belediyelerine de araç hizmeti veriyor.