AKP'li belediyeler Ülkü Ocakları başkanlarını temizlik görevlisi yaptı, MHP'den 'sert' uyarı geldi

Yerel seçimlerde MHP’den AKP’ye geçen Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde belediye başkanları, belediyede çalışan Ülkü Ocakları ilçe başkanlarını temizlik görevlisi yaptı.

AKP'li belediyeler Ülkü Ocakları başkanlarını temizlik görevlisi yaptı, MHP'den 'sert' uyarı geldi

‘Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde ortak aday göstermeyerek birbirine karşı yarıştığı Kastamonu’da gerginlikler seçimden sonra da sürüyor.

Edinilen bilgiye göre ile bazı ilçelerde seçilen AKP’li ilçe belediye başkanları, ülkü ocakları başkanlarını belediyelerde “temizlik görevlisi” yaptı. Bunun üzerine MHP il yönetiminden tepki açıklaması geldi.  MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, “Cumhur İttifakı diyoruz, hatır onun hatırı bizim asabımızı bozmayın” derken, konuyu Ankara’ya taşıma “uyarı”sı yaptı.

“DALIMIZI KIRARSANIZ…”

Aydın’ın açıklaması şöyle:

“İlçe Belediye Başkanlarını tekrar uyarmak istiyorum, yöneticileri de dahil. Sadece iki isim söyleyeceğim, Bozkurt ve İnebolu’da ülkü ocakları başkanlarımızı çöpe verdiler. Bunun bizde farklı anlamları var. Sayın Belediye Başkanları biz bunu farklı anlıyoruz, farklı algılıyoruz. Cumhur İttifakı diyoruz, hatır onun hatırı bizim asabımızı bozmayın. Ben sizi uyardım, il başkanınızı uyardım. Bizim ocak başkanımızın yerini değiştir ama çöpe veremezsin. Bu hatadan dönün. Gerekirse bunu Ankara’ya taşırım. Bu lüzumsuzluğu yapmaya devam ederseniz bunun karşılığında vereceğimiz cevap çok ağır olur, kaldıramazsınız bunu bilin. Sizin de Kastamonu Belediyesinde akrabalarınız var, eşleriniz, çocuklarınız var bir tanesini rencide mi etmişiz. Bir tanesine lüzumsuz bir davranışımız mı olmuş. Onun için kendinize çeki düzen verin bizi de böyle konuşmak zorunda bırakmayın. Bu konuda son söz de şu olsun ‘Dalımızı kıranın, ağacını kökünden söker atarız’ haberiniz olsun.”

AKP ve MHP, seçim öncesi de belediyedeki yolsuzluk iddiaları nedeniyle davalık olmuştu: