AKP’li belediye seçim öncesi yüzde 15 indirdiği suya yüzde 25 zam yaptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Meclis toplantısında içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yaptı. AKP'li belediye başkanı zamı savunduğu açıklamasında "Hepimiz insanız. Yoktan var etmek Allah’a mahsustur" dedi.

AKP’li belediye seçim öncesi yüzde 15 indirdiği suya yüzde 25 zam yaptı

31 Mart seçimleri öncesinde Samsun’da, 1 0cak 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarında yüzde 15 zam yapılmıştı.  AKP’nin tekrar kazandığı seçimlerden yaklaşık 2 ay sonra bu indirim geri alınmakla kalmadı, eski fiyatın da üstünde yeni bir tarifeye gidildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Meclis toplantısında içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapılmasını öngören madde oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirilen Toplantıda, komisyondan gelen SASKİ Genel Müdürlüğünün ‘su ve atıksu tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili teklif maddesi’ de görüşüldü. Maddenin görüşüldüğü sırada CHP, ‘İyi Parti’ ve Saadet Partisi meclis üyeleri söz konusu maddeye itiraz etti ve tekliflerini iletti.

Daha sonra ise söz konusu maddenin oylamasına geçildi ve içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapılmasını öngören madde, meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

Maddenin onaylanmasının ardından açıklamalarda bulunan Mustafa Demir, “Samsun’da kullanılan suyun fiyatında indirime gidilmeden önceki halinde bile fiyatların Türkiye’deki büyük şehirlerin en düşük olanları arasında olduğunu” öne sürdü. TEFE-TÜFE kararı aldıklarını ifade eden Demir, şunları söyledi:

“Biz daha sonra sonbaharda da bir meclis yapacağız. Önümüzdeki yıl 2 kere daha meclis yapacağız. Birlikte bunları değerlendirmeye devam edeceğiz. Ama bugün bir karar almamız gerekiyor. Rahatladıkça, kayıp kaçak mesafesinde yol kat ettikçe, yeni yatırımları devreye aldıkça ki arıtmalarda çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bunları halkımıza hemen hemen her kesimde yansıtacağız. Bu hesabın üzerinde çok teknik bir çalışma yapıldı. Ev, iş yerleri ve büyük ölçekli su kullanma dengelerinde büyük bir hassasiyet içerisinde dikkat edildi”