AKP'li belediye işçilere verdiği zammı iptal etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme kapsamında verilen zam yeni dönemdeki AKP’li başkan Mustafa Demir’den geri döndü.

AKP'li belediye işçilere verdiği zammı iptal etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım 2018’de binlerce çalışanına dönemin Başkanı Zihni Şahin tarafından verilen yüzde 17,65 zam, yeni Başkan Mustafa Demir’den geri döndüğü öğrenildi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra başkanlık koltuğuna oturan AKP’li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski Başkan Zihni Şahin’in verdiği yüzde 17,65’lik zammı, “Ekonomik olarak iyi durumda değiliz. Krediyle maaş ödüyoruz” diyerek, sendika yetkililerine ödeyemeyeceğini söyledi.

Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit de, Büyükşehir’de çalışan sendika üyelerine yazılı olarak paylaştığı mesajda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile yaptıkları görüşmeleri anlattı ve Başkan Demir’i ikna edemediklerini söyledi. Yiğit, çalışanların bu ay alacakları zamların iptal olduğunu, eski maaşların ödeneceğini kaydetti.

“KREDİ İLE MAAŞ ÖDÜYORUZ”

Belediye-İş Sendikası Samsun Şubesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“10 günden bu yana mücadele vererek, görüşerek uygulattığımız yüzde 17,65 zamlı bordrolar yapılmıştı. Ancak zamların uygulanmayacağına dair aldığımız duyumlar üzerine; TÜRK-İŞ İl Temsilcimiz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile uzun yapmış olduğumuz görüşmede,”belediyenin ekonomik imkanlarının elvermediği, ödeme zorluğu içinde bulunduğu, göreve geldiğimden bu yana kredi ile maaş verdiğini belirterek, bu ödemenin şimdilik mümkün olmadığını belirtmiştir. Çok ısrarcı olmamıza rağmen ikna edemedik.

Mevcut maaşınız (geçen ayki maaşınız) devam etmektedir. Bu zam hakkımız baki kalmak üzere yine önümüzdeki zamanlarda uygulatılması için görüşmelerimiz devam edecektir. Biz sendika olarak takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kesinlikle ek protokol söz konusu değildir.”