AKP’li belediye devrettiği araçları 144 trilyona geri kiraladı!

Uşak Merkez İlçe Başkanı belediyenin AKP'li yönetimine dair yolsuzluk iddialarında bulundu.

AKP’li belediye devrettiği araçları 144 trilyona geri kiraladı!

‘İyi Parti’ Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Belediyesinin AKP’li Nurullah Cahan zamanında hortumlandığını iddia etti. Savaş, belediyenin her ay yandaş vakıflar Ensar, Kalemder, Uşimder ve Ebrar’a 68 bin TL para aktarıldığını ifade ederken; bütçeyi onaylayan yeni yönetimi de suçladı.

‘İyi Parti’ Uşak Merkez İlçe Başkanı belediyenin AKP’li yönetimine dair yolsuzluk iddialarında bulundu.

Savaş; 31 Mart seçimlerinin ardından yapılan bütçe oylamasında red oyu verdiklerini açıklarken; “bu bütçenin içinde beytül mal var, bu bütçenin içinde yolsuzluk var, bu bütçenin içinde israf var” diye konuştu.

AKP’li meclis üyelerinin bu oylamada çekimser kaldığını söyleyen Savaş; “AKP grubu bu bütçeye çekimser kalarak Nurullah Cahan dönemini tamamen aklamıştır” diye konuştu.

VAHİM İDDİALAR!

Nurullah Cahan’ın 2014 yılında 42 milyon TL borçla belediyeyi devraldığını ancak görev süresi sonunda belediyenin borç batağına sürüklendiğini ifade eden Savaş; “sadece borcun faizi 50 milyon TL’nin üzerinde, yapılan ihaleler belli kişilere, belli adreslere hukuka aykırı olarak verilmiştir.” iddiasını dile getirdi.

İhaleler için ödenen miktarlara da değinen Savaş, araç kiralama, çöp ihalesi, laleli direk ihalesi, ikram giderlerine dair önemli iddialarda bulundu. Savaş’ın iddiaları şöyle:

“Laleli direkler için 6 milyon, 7 milyon ve 12 milyon tl ödeme yapılmış, çerezciye 352 bin tl, taşıma şirketine 2 milyon tl. Bu ödemeler hep yandaş firmalara aktarılan paralardır. Sadece 2008 yılında bu kadar israf var. 2014,2015,2016,2017 yıllarında ne olduğunu bilen yok” şeklinde konuştu. İhale süreçleriyle ilgili eleştirilerini sürdüren Savaş; Fen İşleri Müdürlüğü, 4 milyon 100 bin ton mıcır alımı yapmış, bu na karşılık 85 milyon tl ödeme yapmış. Yani Sivaslı’daki bir taş ocağından alım yapılmış, ancak tesisin bu kadar kapasitesi yok. Bu rakam yaklaşık 200 bin tır yapar. ! tır mıcır gelmiş, 140 tır geldi göstermişler, 1 tır gelmiş, 50 tır geldi göstermişler.”

Uşak Belediyesinin kendilerine yakın vakıflara da her ay para aktarıldığını da söyleyen Hakan Savaş; “Ensar, Kalemder, Uşimder ve Ebrar’a 68 bin tl para aktarılmış. Biz Ensar’ın da ne olduğunu biliyoruz. Ensar Vakfı 47 çocuğun ırzına geçildiği yerdir.” diye konuştu.

“Uşak Belediyesi’nin 5 yılda araç kiralama gideri olarak harcadığı miktar 144 milyon TL’dir” diyen Savaş, sadece 2018 yılında 42 milyon TL olduğunu iddia etti. Savaş, belediyenin araçları bir firmaya devrettiğini ve yüksek fiyatlarla kiraladığını iddia etti.