AKP'li Belediye Başkanı'nın ilk işi Atatürk portresini kaldırmak oldu

48 yıl sonra Muğla Yatağan'ı CHP'nin elinden alan AKP'li Belediye Başkanı'nın ilk icraatı Atatürk'ün portresinin yerine Erdoğan'ın portresini asmak oldu.

AKP'li Belediye Başkanı'nın ilk işi Atatürk portresini kaldırmak oldu

Muğla Yatağan’da seçimi kazanan Cumhur İttifakı’nın AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Toksöz görevi devralır almaz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yerine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın portresini asmak oldu. Tepkiler üzerine Toksöz Atatürk’ün portresini yeniden astı.

48 yıldır CHP’nin yönettiği Yatağan’da 31 Mart yerel seçimlerini Cumhur İttifakı’nın adayı AKP eski ilçe başkanı Mustafa Toksöz yüzde 51,9 ile kazandı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Yatağan İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan yeni Belediye Başkanı Mustafa Toksöz devir teslimin ardından yaptığı konuşmada, Yatağan’ı ‘Ak Belediyecilik’ ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Yatağan halkı bize 5 yıllık bir görev tevdi etti. Biz de bu 5 yılımızı Yatağan’a hizmet için harcayacağız. Oy veren vermeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Toksöz’ün ilk icraatı ise makam odasında bulunan ve bir önceki başkan döneminden kalan Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini indirerek yerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresini asmak oldu.

Toksöz’ün bu hareketi tepki topladı. Cumhur İttifakı’nın bileşenleri AKP ve MHP seçmenlerinin de tepki gösterdiği olay sonrası Toksöz, duvardan indirdiği portreyi tekrar yerine astı.