AKP'li belediye başkanından halka: Sizi adam yerine koydum, elinizi sıktım

Kocaeli’de bir atık arıtma tesisinden kötü kokular yayılması üzerine eylem yapan vatandaşların yanına giden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, vatandaşlara bağırıp çağırdı, "Adam yerine koydum sizi" dedi.

AKP'li belediye başkanından halka: Sizi adam yerine koydum, elinizi sıktım

Dilovası Diliskesi Mahallesi’nde 2 gündür hüküm süren kimyasal kokunun dağılmaması üzerine vatandaşlar toplanarak eylem yapmaya başladı.

Vatandaşların yanına ilk olarak Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, daha sonra da Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir geldi.

Hamza Şayir kalabalığa gelerek selam verdi ve vatandaşın halini hatırını sordu.

Kocaeli Barış gazetesinde yer alan habere göre, Şayir vatandaşlardan konu hakkında bilgi aldıktan sonra, “Beni dinlersen iyi olur. Biz niye buradayız? Bir şey konuşuyorum. Dinlemek istemeyen gidebilir” dedi. Şayir’in bu sözleri üzerinde Dilovalılar “Hayırlı akşamlar” diyerek kalabalıktan ayrıldı.

Şayir duruma sinirlenerek, “Dinlemeyecektin neden çağırdın o zaman” dedi. Vatandaşlar da “Zamanında gelecektin kaymakam bey ondan erken geldi” diyerek tepkisini gösterdi. Bunun üzerine sinirlenen Şayir “Siyasetle burayı bu hale getirenlere lanet olsun. Bu hale getirenler utansın. Ben nereden bileyim burada koku var. Açın programlarıma bakın. Gelir gelmez elinizi sıktım adam yerine koydum sizi. Ben senin mülki amirinim lan!” dedi.

Sözlü tartışmaların ardından Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve vatandaşlar arasında tartışma devam etti.