AKP'li Belediye Başkanı istifa etti

31 Mart seçimlerinde Pursaklar Belediye Başkanı seçilen AKP’li Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti.

AKP'li Belediye Başkanı istifa etti

31 Mart seçimlerinde, sandıktan yüzde 72’lik rekor oyla çıkarak Pursaklar Belediye Başkanı seçilen AKP’li Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, AKP’de yerel seçim sonrasında ilk istifa şoku yaşandı. Bir ay önce seçilen Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz ani bir kararla görevinden istifa etti.

Yılmaz, istifasına ilişkin dilekçesini Ankara il yönetiminde yer alan oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar Kaymakamlığı’na teslim etti.

Habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayhan Yılmaz ile genel merkezde dün gece görüştü. Erdoğan’ın ikna çalışmasına olumsuz cevap verilmesi üzerine parti yöneticilerine ‘ısrarcı olmayın’ dediği öne sürüldü.

2015’te AKP’den Ankara milletvekili seçilen Yılmaz, 5 aylık kısa süren milletvekilliğinin ardından yeniden aday yapılmamıştı. 31 Mart’ta Pursaklar Belediye Başkan adayı olan Yılmaz, yüzde 72’yle Ankara’da merkez ilçeleri içinde en yüksek oyu almıştı.

Bir gün öncesinde sosyal medya hesaplarında belediye başkanlığındaki icraatlerini anlatan Yılmaz’ın istifasına dair bir imada bulunmadığı görüldü.

“AYAĞIM GİTMİYOR”

Sözcü’nün haberine göre Ayhan Yılmaz, belediye başkan adaylığına sıcak bakmıyordu. Yakın çevresine “Aday olmak istemiyorum. Ancak büyükşehir kaybedilirse suçu benden bilecekler. O yüzden mecburen aday oldum,” dedi. Başkan seçildikten sonra da “Ayağım gitmiyor” diyerek içinde bulunduğu durumu aktardı. Yılmaz, başkanlıktan istifa etmeden önce son icraat olarak lüks makam aracını değiştirdi. Volvo marka aracını yerine Skoda araç aldı ve “Pursaklar Belediyesi olarak almış olduğumuz tasarruf kararları doğrultusunda makam aracımızı daha ekonomik bir araçla değiştirdik. Eski makam aracını satarak hem bütçemize katkı sağlayacağız hem de israfın önüne geçmiş olacağız” demişti.