AKP'li başkan üç koltukta birden oturuyor: 200 bin TL maaş iddiası!

AKP'li Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturarak 3 koltuk ve dört maaş sahibi oldu

AKP'li başkan üç koltukta birden oturuyor: 200 bin TL maaş iddiası!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından akraba kayırmacılığı yapan belediye başkanları kadar birden fazla maaş alan başkanlar da gündem olmaya devam ediyor. AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de bu isimler arasında öne çıkanlardan biri.

Güler hem belediye başkanı, hem Turkcell ve Çin bankası ICBC’de yönetim kurulu üyesi olarak, hem de emekli milletvekili sıfatıyla 4 ayrı maaş alıyor.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Güler’in aldığı maaşlara ilişkin, “Başkan seçilmesinin üzerinden 4 ay geçti. Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın. O yapmıyorsa partisi buna el atsın. Yöneticisi olduğu kuruluşların belediye ile ilgili bir işi olduğunda nasıl tavır alacak?” ifadesini kullandı. Adıgüzel, Hilmi Güler’in belediye başkanlığının yanı sıra 2 ayrı yönetim kurulu üyeliğinden de ayda 200 bin lira ücret aldığını da öne sürdü.

‘ÜLKEME KATKI YAPIYORUM’ DEDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Hilmi Güler ise durumu “Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum. Ülkemize faydamız olduğu için oralarda görev aldık.” diye açıklarken her iki kuruma da ayrılmak istediğini bildirdiği bir yazı yazdığını ve cevap beklediğini belirtti.

Güler aldığı ücretin toplamda 200 bin TL’yi bulduğu konusunda ise “Aldığım para o kadar değil” açıklaması yaptı.

2013’te Turkcell Yönetim Kurulu üyesi olan Güler, 22 Mayıs 2015’de de Çin bankası ICBC Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Güler ayrıca Turkcell iştiraki Superonline İletişim Hizmetleri’nde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.