AKP'li Altınok: Bilal Erdoğan'ı almaya geldiler, 14 mermimin 13'ünü onlara birini kendime sıkacaktım

AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, İstanbul Emniyet Müdürü olduğu dönemde gerçekleştirilen 17-25 Aralık operasyonunda Bilal Erdoğan'a yönelik gözaltı kararı sonrasında yaşadıklarını anlattı.

AKP'li Altınok: Bilal Erdoğan'ı almaya geldiler, 14 mermimin 13'ünü onlara birini kendime sıkacaktım

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında yaşadıklarını anlattı.

O dönem İstanbul Emniyet Müdürü olan Altınok, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen ’17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a Beka Meselesi’ konulu konferansta yaptığı konuşmada, “ABD’nin TSK’yı terbiye etmek için FETÖ’yü kullandığını” belirtti.

“2013 Mayıs ayında Türkiye ekonomisinin zirve yaşadığı dönemde 3, 5 ağaç bahanesiyle Gezi olaylarının patlak verdiğini” öne süren Altınok, “Her şey normale dönerken bu kez 17-25 Aralık operasyonu başlatıldı” deyip o süreci anlattı.

Altınok, bu süreçte kendisine de görev düştüğünü, dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala tarafından Ankara’ya çağrıldığını, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atandığını anlatarak, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğimde tek bir Allah’ın kulunu tanımıyordum. 38 bin emniyet görevlisi var. Polis müdürü, özel kaleminizdeki polise dahi güvenemiyorsunuz. Müdürünüze güvenemiyorsunuz, kapıda nöbet tutan çocuk sağlamı değil mi onu da bilmiyorsunuz. Öyle bir ortamda güvenebileceğimiz 8,10 arkadaş, genç kardeşlerimizi bulduk. Özel kalem müdürü ve koruma amirimi şehit çocuklarından seçtim. Çünkü onları devlet polis yapmış, pozitif ayrımcılık göstermişti. Onun için şehit çocuklarının FETÖ, cemaat ya da tarikata ihtiyacı yoktur” dedi.

Altınok sözlerini şöyle sürdürdü:

Emniyet Müdürlüğü’ndeki makam odasının arkasındaki odada yatıp kalkıyoruz. Arkadaşlar o zaman bana kriptolu telefon verdiler. ‘Başbakan’da İçişleri Bakanı’nda müsteşarda bunlar var, bunu dinleyemezler’ diye kriptolu telefon verdiler. Bizde Efkan Beyle yaptığımız konuşmalarda çok rahat konuştuk. Meğer kriptoları da kendileri yapmış onu da dinliyorlarmış. Sonradan Efkan Beyle benim konuşmamı paylaştılar. İnsan kendini çıplak gibi hissediyor. Birinin sizin konuşmanızı kaydetmesi insanı rahatsız ediyor.”

“BİR KURŞUN DA KENDİME SIKACAKTIM”

‘FETÖ’cü hakim ve savcıların, 25 Aralık’ta Bilal Eroğan hakkında da gözaltı kararı verdiğini kaydeden Altınok, “Bu, hükümetin görevini bıraktırmaya yönelik bir operasyondu. Buna fırsat vermedik. FETÖ’cülerin hedefinde Recep Tayyip Erdoğan vardı. Kısıklı’daki konutta özel harekatçılardan oluşan güvenlik tedbiri aldırdım. ‘Yaklaşanı vurun’ talimatı verdim. Ben silahtan anlayan biri değilim ama ‘bana da bir silah verin’ dedim. ‘Eğer gelenler sizi geçerlerse tabancamda 14 mermi var, 13’ünü onlara, sonuncusunu da kendime sıkarım’ dedim” diye konuştu.