AKP'li aday 'FETÖ' ile işbirliğini anlattı: Fatma Şahin bakanken bana imam gönderdi, cami imamı sandım

AKP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, AKP'li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bakan olduğu dönemde kendisini bir kamu kurumunun başına "cemaat imamı görevlendirdiğini" söylediğini aktardı.

AKP'li aday 'FETÖ' ile işbirliğini anlattı: Fatma Şahin bakanken bana imam gönderdi, cami imamı sandım

AKP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, ‘FETÖ’ yapılanması ile nasıl birlikte çalıştıklarını anlatırken, AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ilgili de bir büyük itirafta bulundu.

2009’dan 2014 yılına dek AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevini yürüten Zeybek, Afyon’un yerel Kanal 3’te yayınlanan ‘Dobra Dobra’ isimli programında yaptığı konuşmada “Bir kuruma atama yapılacağı zaman, (Gülen cemaatini kast ediyor) ‘Yardımcı olurum, ama bana rağmen getirirseniz karşısında dururum’ derdim. Bazı kurumlara bizim bilgimiz haricinde atama yapıldı. Dayatmalar oldu. Yaratılış gereği dayatmaya da hiç tahammül edemiyorum. Burada kurumun birine bir arkadaşı getirmiştik, gerçekten dört dörtlük çalışıyordu. Ama ne hikmetse, zamanın valisi ve emniyet müdürü tarafından bu arkadaşımıza kumpas kurularak görevden el çektirildi.” dedi.

“MEĞERSE FARKLI BİR İMAMMIŞ”

“El çektirilen kişinin yerine hiç tasvip etmedikleri birisinin getirildiğini” söyleyen Zeybek, “O dönemdeki emniyet müdürü de tutuklu. Ben ‘Bu gidecek’ dedim. Fatma Şahin, Aile Sosyal Politikalar Bakanı idi, beni aradı. ‘O kuruma Denizlili bir imam arkadaşı veriyorum’ dedi. Ben imam deyince, cami imamı zannettim. Meğerse farklı bir imammış. Böyle imamların olduğundan da haberim yok. Neyse ‘Bu arkadaşa 6 aylığına geçici süre veriyorum, memnun kalmadığın takdirde değiştireceğim’ dedi. Arkadaş geldi, öğrencileri farklı yerlere yönlendirmeye başladı. Yurtlarda kalan öğrencileri, kendi yerlerine götürmeye kalktı.” ifadelerini kullandı.